Snap Placed hamlesi ile stratejik bir adım atıyor

Date:

Placed Snapchat işbirliği

100’den fazla çalışanı olan Placed Snapchat ile yapılan anlaşma gereğince Seattle’daki merkezinde ve New York ve Los Angeles’taki ofislerinde bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Bu satın alma işlemine yakın olan kaynaklar, satış bedelinin 200 milyon dolardan fazla olduğunu belirlediler. Söz konusu miktar, ilk yatırımcılar ve hisse sahiplerine pahalıya mal olacak görünüyor. Ki bu alım, Snap’in bugüne kadar yaptığı en yüksek miktarlı alım olma özelliğini de taşıyor.

Anlaşma koşulları ve finansal ayrıntılar henüz firma tarafından açıklanmadı

2011 yılında kurulan Placed Madrona Venture Group ve Two Sigma Ventures’tan 13.8 milyon dolar kaynak almıştı. Yönetici üyeler arasında Shim, Matt Mcllwain, David Joerg ve Brian McAndrews bulunuyor. Firmanın 2014 yılındaki fonu 10 milyon dolar civarındaydı.

Placed’in CEO’su ve kurucu ortağı David Shim firmada kalacak ve Snap’in Strateji İdare Şefi Imran Khan’a rapor verecek.

Shim Pazartesi günü bir blog gönderisinde “Geçtiğimiz 12 ay sürecinde Placed, mağaza ziyaretleri gerçekleştirmek için düzenlenen binlerce kampanya ve yüzlerce iş ortaklığı ile 500 milyon doların üzerinde harcama yaparak firmanın konumsal nitelik verisi alanındaki liderliğini perçinledi. Snap ile iş birliği yaparak daha da fazlasını başaracağız” dedi.

Daha önce aQuantive, Farecast and Quantcast’te çalışan Shim firmayı 2011 yılında ilk kurduğunda Sewichi adını taşıyordu. O zamandan bu yana bu girişim bir takım isim değişikliklerine gitti. Mobil reklamların online ortam dışındaki etkilerini ölçmek ve tüketici davranışına dair kavrayışlara vakıf olmak isteyen bir çok müşterinin dikkatini çeken Placed, her gün milyonlarca tüketici lokasyonunun ölçümlerini yapıyor. Bu çalışmalarda yer alan tüketiciler, bulundukları konumu paylaşmak için onay veriyorlar.  Firmanın kullandığı teknoloji daha sonra bu verileri parçalara ayırarak, televizyon reklamlarına yapılan harcamanın mağaza alışverişlerine ne şekilde yansıdığından tutun da, Amazon’un fiziksel mağazaları nasıl etkilediğine, Pokemon Go kullanıcılarının nerede olduklarına kadar her konuda veri sağlıyor. Örneğin, aşağıdaki veriler, 2013 yılında Amazon müşterilerinin en çok nerelerde boy gösterdiklerine işaret ediyor.

Amazon’un fiziksel mağazalar üzerindeki olumsuz etkileri. Katılımcılara, fiziksel bir mağazada gördükleri ürünü mağazadan almak yerine Amazon’u tercih ettiniz mi diye soruluyor.

Placed geçen yıl bağımsız bir analiz yayınlayarak Snapchat kullanıcılarının çevrimiçi ve çevrimdışı davranışlarının bir analizini sergiledi. Bu analizde uygulamayı kullananların gerçek dünyada hangi mağazalara yoğunlaştıklarını gösteriyordu.

Güncelleme: Bloomberg News yapılan anlaşmanın 125 milyon dolar değerinde olduğunu, fakat miktarın gelecekteki bazı koşullara bağlı olarak değişebileceğini bildirdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...