AMD’nin Ryzen 5 serisi İntel’in Core i5 serisinden daha iyi

Date:

AMD Ryzen5’in İntel Corei5’ten daha iyi sonuçlar aldığını iddia ediyor

AMD firması, yeni nesil, üst düzey Ryzen 7 işlemcileri müthiş bir geri dönüş yapmıştı. Şimdi ise Ryzen 5 ile, İntel’in orta seviyeli Core i5 işlemcilerini devralmaya hazır. AMD’nin yeni nesil işlemci serisi, 169$’lık 3.2 GHZ 4-çekirdekli 8-sanal çekirdekli işlemcisi Ryzen 5 1400 ile başlıyor. Biraz daha üst modeli olan 3.6 GHZ 6-çekirdekli 12-sanal çekirdekli Ryzen 5 1600x ise 249$ fiyatı ile kullanıcıya sunuldu. Bu işlemci Intel’in 242$ olan 4-çekirdekli ve 4-sanal çekirdekli i5-7600K modelini, artı iki çekirdek ve üç katı sanal çekirdeği ile geride bıraktı.

Bu işlemciler Ryzen 7 ve Core i5 serileri gibi, bütün DDR4 RAM’leri destekliyor. Aynı zamanda grafik kartlarında, M.2 SSD’lerde ve diğer aksesuarlarda da diğer işlemcilerin sağladığı aynı veri yolu sayısına da izin veriyor. Bütün bu işlemciler hız aşırtmaya (overclock) da uygun olduğu için, kullanıcılar temel performansı artırabilecekler. Bu işlemciler, aynı zamanda B350 performans ana kartlarını da destekliyorlar ki bu kartlar Ryzen 7 için olan X370 modellerinden daha ucuz ve bulunması daha kolay.

[irp posts=”10833″ name=”AMD Ryzen 5’in çıkış tarihi ve detayları sızdı; 11 Nisan’da çıkıyor”]

Ryzen serisi tam bir fiyat performans olacak

Oyun performansı hakkında pek önemi olmayan küçük detaylar haricinde, üst sınıf Ryzen 7 işlemcileri için yapılan incelemeler, epey olumlu yönde. Örneğin, Premiere CC 2017 testinde, Ryzen 7 1800X, İntel’in 8-çekirdekli i7 6900 işlemcisinden daha iyi performans gösterdi. Fiyatı ise İntel’in yarısından daha az. Diğer yandan, Ryzen 5 işlemcileri ise İntel i5’ler ile yaklaşık aynı fiyatlara sahip ama arada müthiş bir işlem gücü farkı var.

Sonuç olarak şirket, bu işlemcilerin devasa bir fiyat performans oranına sahip olduğuna inanıyor. Bu durum ise, PC oyuncularının büyük bir çoğunluğunu oluşturan, yüksek seviye bilgisayarlara sahip olmayan kitleyi yakından ilgilendiriyor. Yine de henüz herhangi bir performans derecesi yayınlanmadı. Dolayısıyla ilgili kullanıcılar, özellikle oyuncular, ilk incelemelerin çıkmasını beklemekle daha iyi yapacaklardır.

[irp posts=”9609″ name=”Bethesda ve AMD ortaklığıyla Ryzen ve Vega’ya optimize oyunlar geliyor”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...