Kablosuz kulaklık kadının yüzünde patladı!

Date:

Talihsiz uçak yolcusu kablosuz kulaklıklarının alev almasıyla dehşet içerisinde uyandı

Pekin’den Melbourne’e seyahat eden bir uçak yolcusu, kablosuz kulaklıklarının alev almasıyla birlikte neye uğradığını şaşırdı. Avusturalya hükümetinin Ulaştırma Güvenliği Bürosu (ATSB) tarafından yayınlanan raporda, cihazın alev almasına kulaklıklar içerisinde bulunan pillerin sebep olduğu belirtiliyor. Cihazın marka ve modeli şimdilik gizli tutulmakta.

Patlama uçuştan yaklaşık iki saat sonra büyük bir gürültüyle duyuldu. Yaralanan yolcu ise kulaklıkların patlaması esnasında uyuyordu. Talihsiz kadın ifade verirken olay anını, “Başımı çevirdiğimde yüzümde bir yanık hissettim. Acıyı duyar duymaz kulaklıkları boynuma doğru düşürdüm. Kulaklıkların hala alev içinde olduğunu gördüğümde ise hemen yere fırlattım. Uçuş görevlileri cihazın üzerine su döktüğünde cihazdan kıvılcımlar çıkıyordu. En son dumanı sönen pilleri yerde erimiş halde gördük.” şeklinde anlatıyor.

[irp posts=”7205″ name=”Cep Telefonu bataryalarına Devlet kontrolü!”]

Bu tür elektronik aletlerde genellikle Lityum-iyon bataryaları bulunmaktadır. Bu piller termal kaçaklara müsait sayılan bataryalar olarak görülmekte. Temelde pillerin kendisinden kaynaklı veya dış etkiler sonucunda cihazın ısısında herhangi bir artış olması, elektrolitlerin pil içerisinde bulunan diğer kimyasallarla reaksiyona girmesine sebep olabiliyor.

Olan biten konusunda hala bir takım anlaşılamayan noktalar mevcut. Ancak benzer vakaların Samsung Galaxy Note 7 bataryalarında da görülmesi, problemin cihazdan kaynaklandığı düşüncesini arttırmakta.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...