Amerika’da dövme yaptıran adam canından oldu

Date:

Dövme yaptırdıktan 5 gün sonra hayatını kaybetti

Yaz aylarında yapılması tavsiye edilmeyen dövme işlemi sonrasında bir kaç gün banyo yapmamak ve uzun süre denize ya da havuza girmemek gerekiyor. Dövme yapılan bölgeyi sürekli kuru tutmak ve verilen antiseptik kremleri kullanmak iyileşmenin hızlanmasını sağlıyor. Amerika’da yaşanan olayda, 31 yaşındaki adam, dövme yaptırdıktan sonra Meksika körfezine gitti ve yaklaşık 3 gün sonra da şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu ve bir kaç gün sonra da hayatını kaybetti.

Olayda yaşamını kaybeden 31 yaşındaki adamın test sonuçlarında, okyanusta sıklıkla bulunan ve dünyada her yıl yüz kişinin ölmesine neden bir tür bakteriye rastlandı. BMJ Case Reports’da yayınlanan bir makalaye göre, bu bakteriler, adamın bacağına yeni yaptırdığı dövmelerine girdi ve enfeksiyon kaptı. Dr. Hendren açıklamasında, hafif enfeksiyonlarda ki en yaygın semptomlar sadece mide bulantısı, kusma ve ishaldir. Ama, şiddetli enfeksiyonlarda, hastamızda olduğu gibi, aşırı ağrı, deri renginde hızlı değişimler ciddi bir enfeksiyonun yaşandığının belirtileridir.

Dövme yaptırdıktan 5 gün sonra hayatını kaybetti

Verilen ilaçlar sayesinde durumu iyiye giden ve solunum ünitesinden çıkarılan adam bir süre sonra yeniden rahatsızlandı. Doktoru Hendren açıklamasında, “Ne yazık ki, hastamızın klinik durumu yeniden kötüleşti ve siroz, böbrek yetmezliği ve nekrotik cilt lezyonlarıyla ilgili sayısız komplikasyon nedeniyle yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti.” Dedi.

Dallas dövme sanatçısı Caleb Barnard ise, hayatını kaybeden dövme yaptığı kişiyi hatırlamadı. Ancak, bir konuya dikkat çekmek istedi. Ve Barnard, şu ifadeleri kullandı; “Okyanustan uzak durun, nehirden uzak durun, gölden uzaklaşın, havuzdan çıkın ve sıcak küvetinizde kalın. İlk iki hafta büyük önem teşkil eder.” Dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...