Windows 10 Ayarlar Uygulamasından Sayfaları Gizleme

Date:

Windows 10 tüm sürümlerine düzenleme getirdi

Yeni özellik ile artık Windows’ta Denetim Masası penceresindeki simgeleri gizleyebildiğiniz gibi, Windows 10’un Ayarlar uygulamasından sayfaları da gizleyebilirsiniz. Bu sayede sayfalar yalnızca uygulamada gizlenmez. Kullanıcıların gizli sayfalara erişmeleri imkansız bir hale gelir. Bu uygulama ile Windows 10 tüm sürümlerine düzenleme getirdi.

 

 

Bu özellik, bireysel olarak kullandığınız bilgisayarınızı kilitlemenizi ve herhangi başka kullanıcıların, üzerinde çalıştığınız belirli bir iş planını değiştirmesini önler. Yani önemli dosyalarınızı korur. Siz istemeden herhangi bir başkasıyla paylaşımını engeller. Ayrıca iş ağlarında kullanılan Windows bilgisayarlarda oldukça faydalı bir görev üstlenir. Windows 10’un Pro veya Enterprise sürümüne sahipseniz, bu özelliği Grup İlkesi düzenleyicisi ile aktif hale getirebilirsiniz. Ancak üzülmeyin. Windows 10’un bir ev sürümünü dahi kullanıyorsanız hiç ziyanı yok. Yeni getirilen güncelleme tüm sürümlerde kullanılabiliyor.Windows 10 tüm sürümlerine düzenleme getirdi

Aşamalar;

Önce, Windows bilgisayarınızdan gizlemek istediğiniz sayfaları seçin ve sonrasında bu seçimlerinizi onaylayın. Devamında eğer güncellemenin bilgisayarınıza yüklenmemiş dosyaları varsa gerekli yüklemeleri yapmanız için yönlendirileceksiniz. (Daha önceden bilgisayarınızı kapatıp açmanız gerekiyorsa ve yapmamışsanız ya da planlamamışsanız bu uyarı gelebilir) Bu yönlendirmeleri başarıyla tamamladıktan sonra artık daha gizli ve güvenli bir Windows sürümü kullanıyor olacaksınız. Ancak gizlilik ayarlarınızı daha önceki düzenlemelerinizi düşünerek yeniden bir gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Uygulamadaki güncelleme ile kendi gizlemek istediğiniz uygulamaların tercihini birbiriyle karıştırmayınız. Gizlilik ayarları için manuel olarak uygulamalar üzerinde seçim yapmanız gerekmektedir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...