Konsept işlemci modeli ümit vaadediyor

Date:

HIVE nokta birleştirici

Görünürde tüm işlemciler aynı temele dayalı olarak çalışırlar (Von Neumann işlemci modeli). Büyük kümeler halindeki ardışık verileri almak üzere tasarlanan işlemciler, ön belleklerini olabildiğince sıklıkla doldururlar. Fakat bu yöntem, her çeşit görevi en hızlı şekilde yerine getirmek için yeterli değil. Bu nedenle Amerikan ordusu bütünüyle farklı bir chip geliştirmek istiyor. DARPA 80 milyon dolar kaynak ayırarak dünyanın ilk grafik analitik işlemcisini geliştirmeyi hedefliyor. HIVE (Hiyerarşik olarak Tanımlama Doğrulama Kullanımı) sistemin genel hafızasından gelişigüzel olarak 8 byte’lık veri noktalarına erişim sağlayarak bu noktaların her birini işler. Bu yöntem büyük veri yığınlarının işlenmesi noktasında kullanılacak en hızlı yaklaşım biçimidir. Zira bilgi setleri arasındaki bir çok ilişkiyi çok sık biçimde içerir. Aynı zamanda büyük oranda ayarlanabilir olması nedeniyle hedeflerinizi yerine getirmek için ihtiyacınız olan ne kadar HIVE chip’i varsa, hepsini kullanabilirsiniz.

DARPA bu çalışmada tek başına değil. Aynı zamanda Intel, Qualcomm ve Northrop Grumman da çalışmaya dahil olmuşlar. Bu firmaların yanında Georgia Tech ve Pacific Northwest National Laboratory’den de araştırmacılar var.

HIVE tipi bir chip’in kullanımda olduğunu görebilmemiz için henüz uzunca bir süreye ihtiyaç var. DARPA ve ortakları tekerleğin yeniden icadını gerçekleştirmek için etkin biçimde çalışıyorlar. Fakat eğer konsept, umulduğu gibi başarı ile çalışacak olursa, sorunlar henüz gerçekleştirmeden bu sorunları tespit edebilecek yapıya sahip bu yeni tip chip. Ordu, olası bir siber saldırının ilk belirtilerini ilk aşamada yakalayabilecek, hastalık kontrol uzmanları ise anlık bir salgını tespit edebilecekler. Daha basit söylemek gerekirse: yüksek miktarda veri toplulukları artık gözümüzü korkutamayacak. Bilgisayardan noktaları birleştirmesini istememiz kafi olacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...