Amerikan seçimlerini hacklediği iddia edilen kişi İspanya’da yakalandı

Date:

Amerika’ya iade talebi 

İspanya polisi, geçen yılki Amerikan başkanlık seçimlerinde rol almış olabileceği iddia olunan bir Rus vatandaşını Cuma günü gözaltına aldı.

Madrid’de bulunan Rus elçiliği Pazar günü Reuters’e yaptığı bir açıklamada, bilgisayar programcısı Pyotr Levashov’un göz altında olduğunu doğruladı. Fakat sebebini açıklamadı.

Rus televizyon istasyonu RT, Levashov’un uluslararası tutuklama talebi nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Bununla birlikte yasal bir yetkili AFP’ye yaptığı açıklamada bilgisayar programcısının Amerika’ya iade talebine muhatap olduğunu söyledi.

[irp posts=”2940″ name=”Amerikan Seçim Destek Komisyonu ‘olası’ hack iddialarını doğruladı!”]

Rusya’nın 2016 başkanlık seçimleri yarışını etkileme girişiminde bulunduğuna dair iddialar aylar boyunca gündeme gelmişti. Amerikan İstihbaratı ve güvenlik birimleri Ocak ayında yapmış oldukları açıklamada Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Kasım seçimleri yaklaşırken hackleme saldırısı ve propaganda kampanyaları  düzenlenmesi emrini vermişti. Saldırılar Demokratik Ulusal Komitesinin, Demokratik aday Hillary Clinton’ın ve kampanya yöneticisi John Podesta’nın e-postalarını da içeriyordu.

FBI geçtiğimiz ay Rus hackerların Başkan Donald Trump’ın seçim ekibiyle bağlantıları olduğuna dair iddiaların araştırıldığını doğrulamıştı.

Bu esnada Amerikan Kongresi’nin her iki sarayı da Rusya’nın olası etkisi üzerinde kendi soruşturmalarını yürütmeye devam ediyorlar.

Güvenlik blogger’ı Brian Krebs Levashov’un istenmeyen e-posta kralı ve zararlı yazılım dağıtan bir şahıs olarak bilindiğini söylüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...