Android O sistemin kullanımını kolaylaştırıyor

Date:

Kullanıcı deneyimi odak noktası

2017 yılı dikkat çekiciliği, gösterişi değil de, daha çok kullanıcı deneyimini daha hızlı ve daha kolay kılmaya dönük eğilimin hakim olduğu Android O ’nun gelişine mazhar olacak.

‘Akışkan Deneyimler’ konseptine büründürülmüş yeni Android, güzel araçlarla donatılarak sistemin daha benzersiz olması sağlanmış. ‘Resim içinde resim’ modu ile kullanıcılar video seyrederken aynı zamanda not alabilecekler. Notification Dots (Bildirim noktaları) da kullanıcıları yeni şeylerle ilgili olarak bilgilendirerek mesajlarını gözden geçirmelerini kolaylaştıran akıllıca bir yöntem.

Ek olarak kullanıcılar yeni akıllı metin seçimi ve otomatik doldurma seçeneklerini kullanarak yazma zahmetinden kurtulacaklar. Android O aynı zamanda makine öğrenimini cihazınızda faal hale getirecek bir yazılım olan ‘Tensorflow’un lite versiyonunu da içeriyor.

Bu arada Vitals ise telefonun daha hızlı açılması ve uygulama açılma sürelerinin daha da kısaltılmasını sağlamak üzere geliştirilmiş bir kavram. Firmanın yaptığı açıklamaya göre güvenliğin ötesinde daha bir çok fonksiyonu yerine getirecek olan bu konseptin varlığından kullanıcılar haberdar olmayacaklar. Cihazınızı gerçek hayattaki ve dijital tehditlerden koruyacak olan bir çok yeni güvenlik özelliğini bir araya getiren Google Play Protect’in uygulamaya alınmasının temel sebebi de bu.

Bugün gösterimi yapılan birkaç özellik bir süredir Android O’nun ‘Geliştirici Ön gösterimi’ni takip edenlerin vakıf oldukları şeyler. Mart ayından bu yana kullanılabilir olan bu gösterim, aynı zamanda Google’ın bir yandan güç harcayan uygulamaları azaltırken, diğer yandan metin ve makine öğrenimi platformlarını bir araya getirmek suretiyle batarya ömrünü uzatma eğiliminde olduğunun bilincindeydiler.

I/O yaklaşırken Android O’nun ‘Kopyalamadan Yapıştırma’ teknolojisinin de dahil olduğu birkaç yeni projesi hakkında da fikir sahibi olmuştuk. Ek olarak Google yakın bir tarihte güncellemelerin farklı telefon markalarına yüklenmesini kolaylaştıracak bir yöntem olan ‘Project Treble’ çalışmasına da ışık tutmuştu.

Geliştiricilerin de kendileri adına sevinecekleri bir yenilik vardı bu I/O oturumunda. Zira Android O artık bir programlama dili olan ‘Kotlin’i de destekleyecek. Android O’nun beta versiyonu bugünden itibaren yüklenmeye hazır. Ve bu yılın ilerleyen zamanları içerisinde herkesin kullanımına sunulacak.

Geçen yıl olduğu gibi Google bu yıl da I/O oturumunda O’nun Android için ne anlama geldiğini açıklamadı fakat yine de tahminimiz odur ki hemen hemen dünyanın her yerinde tatlı muamelesi gören, tüm zamanların en vazgeçilmez sebzesi olan ‘Soğan (Onions)’ ın baş harfine atıfta bulunuluyor olsa gerek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...