Android, zararlı uygulamalar için bir “panik butonu” üzerinde çalışıyor

Date:

Android için bir panik putonu yola çıkmak üzere

Günümüzde akıllı telefon kullanımı oldukça arttı. Neredeyse 7’den 70’e herkesin elinde bir akıllı telefon var. Yolda giderken, otobüste, trende, vapurda rastlaştığınız genç kesimin yanında yaşlı insanlarımız da ellerinde akıllı telefon ile internette sörf yapabilmekte. Bu duruma artık şaşırmıyoruz bile. Ee, devir teknoloji devri. Peki ya, akıllı telefonlarınız ile yeterli güvenlik önlemlerini alıyor musunuz? Milyonlarca insan, internette gezinirken aniden önlerine çıkan gösterişli reklamlara tıklayabilmekte ya da bir internette gördüğü bir uygulamayı indirmek için hiç bilmediği linklere giriş yapabilmektedir.

Bu karşılaştığınız gösterişli reklama dokunarak ya da hiç bilmediğiniz linklere tıklayıp indirdiğiniz uygulamaların bazıları masum olabiliyor iken, bazıları da size ait kişisel verilerinizi ele geçirmek için hazırlanmış olabiliyor. Bu nedenle, bu hatalardan mümkün olduğu kadar uzak durmamız gerekiyor. Bunun için de siz siz olun, her zaman bu sahte ve zararlı uygulamalardan korunmak için, iyi bilinen ve güvenilir kaynaklardan dışında uygulama indirmeyin. Android için, Google Play Store’dan vazgeçmeyin derim. Siz bu tedbirleri alırken, Android’den size yardımcı olabilecek bir “panik butonu” haberi geldi.

[irp posts=”20893″ name=”Apple, iPhone 8 için parmak izi sensörü ile yüz tarama sistemi arasında kararsız kaldı”]

Android için bir panik putonu yola çıkmak üzere

Android, zararlı uygulamalar için, bir “panik butonu” üzerinde çalışmalara başladı. XDA Developers’a göre, Android 7.1’de “panik butonu” gibi bir fonksiyon yerleştirilmeye çalışılıyor. Peki, bu yeni fonksiyon nasıl işleyecek? Eğer ki, siz zararlı bir uygulamayı indirmeye ya da herhangi bir zararlı birşeye tıkladığınızı anladığınız da ve ardışık olarak dört kez üst üstte “Geri” sekmesine bastığınızda, akıllı telefon bunu bir uygulamayı hızla kapatmaya çalıştığınıza yoruyor. Kullanıcının geri butonuna basma sayısını ölçen “panik butonu” özelliği, sizin uygulamayı kapatmaya çalıştığınızı anladığı zaman bütün uygulamaları kapatıp, hemen sizi ana ekrana döndürüyor.

Şuan, Android tarafından üzerinde çalışılan “panik butonu” zarar uygulamalara karşı büyük tehdit oluşturabilir. Android cihazınıza bulaşan bir fidye yazılımını, anında panik butonu yardımıyla durdurup sorunu çözebileceksiniz. Sizce de çok iyi bir işlev değil mi? Ama, şöyle bir nokta var ki, Android şuan için sadece Android 7.1’e sahip cihazların bu butonu kullanabileceğini açıkladı. Ama, yakın zaman da eğer her şey yolunda giderse, diğer cihazlarda da kullanılabilir hale gelecektir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...