Android’deki bu özellik işimizi kolaylaştıracak

Date:

Akıllı Metin Seçimi

Google geçtiğimiz ay kopyalama yapıştırma işlemini yapmanıza gerek bıraktırmayacak yapay zekaya dayalı bir yöntemin ön gösterimini yapmıştı. Bu özelliğin Chrome’da yaptığınız araştırmalardan çıkarımlar yaparak bunları diğer uygulamalara da aktaracağını belirten kısa bir sunum yapılmıştı. Fakat görünen o ki bu özellik biraz daha geniş kapsamlı.

İlk olarak ‘Akıllı Metin Seçimi’ özelliği, metin bölümlerine uzun süreli basılı tutma gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Android O’nun kullandığı cihaz üzerinde makine öğrenimi özelliği ile çift tıklama ile istediğiniz şeyi alabiliyorsunuz. Örneğin adresleri ve telefon numaralarını. Bu aşamada Android telefonla arama yapma ya da seçili olan metin bölümüne dayalı olarak Haritalar üzerinden rota belirleme önerilerinde bulunuyor. Tabii bu cihazı elinizden bırakmadan, o an içerisinde gerçekleşiyor.

Google’ın açık kaynaklı makine öğrenimi araçlarının bir versiyonu olan Tensor Flow Lite, yapay zeka bölümlerini telefonunuzda etkin hale getiriyor. Bu sistem, silikon hızlandırıcılara geçiş yapmak için donanım hızlandırmayı kullanan bir çeşit sinir ağı API’si.  Aynı zamanda Chrome’daki ‘otomatik doldurma’ özelliği de Android’e geliyor. Tarayıcınızdaki otomatik doldurma verilerini kullanarak örneğin Twitter uygulamasına girişte kullanılabiliyor.

Bu ve diğer nöral/’akışkan’ kullanımlar Android O’da bu yıl içerisinde kullanılabilecekler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...