Anti-sosyal medya simülatörü Binky ile tanışın

Date:

Sosyal medya bağımlılığına karşı Binky

Son günlerde sosyal medyaya bir şeyler oldu. İşler ne zaman değişecek bilmiyorum ama hemen hemen her gece bildirimlere bakınmak çok daha keyifsiz hal almaya başladı. Savaşlar, kötü haberler, sahte haberler, daha da kötü haberler, çileden çıkartan yorumlar gösteriyor ki sosyal medya artık bir zamanlar olduğu gibi bir kaçış yeri değil bizim için. İşte tam da bu noktada anti sosyal medya uygulaması yapımıyla uğraşan Binky çıkıyor karşımıza.

Binky meşgul olacağınız sosyal medya haberleri sunuyor bizlere. Gönderiler Binks adını taşıyor. Konular hakkında yorum yapabilir, keyif alacağınız biçimde beğenilerde bulunabilir, hatta gönderileri başkalarına da gönderebilirsiniz. Hatta sitede bulunan şeyleri sağa sola doğru da kaydırabilirsiniz.

Havanda su döğmek gibi 

Mesele şu ki yaptığınız hiçbir şey gerçek dünyaya ulaşmıyor. Tüm yaptığınız beğeniler, yeniden gönderimler, kaydırmalar tamamiyle, bütünüyle ve kaçınılmaz olarak beyhude. Tıpkı çığlığınızı kimsenin duyamayacağı bir boşlukta olmak gibi bir şey.

Uygulamanın yapımcısı Dan Kurtz “Aslında bir şaka olarak başlamıştı. Yapacağınız başka iş olmadığında uygulamalarınızı kurcaladığımız anlara yönelik bir yergiden başka bir şey değildi. Facebook’ta çok fazla stres, sinir ve üzüntü var ama yine de telefonunuzda bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Binky işte bu noktada, bir şeyleri kurcalama hissine kapıldığınızda imdadınıza yetişiyor. Tabii gerçekte hiçbir şey yapmıyorsunuz” diyor.

O günden sonra bu şaka hız kazanmaya başladı ve sosyal medya uygulamasının çocuk güvenliği sağlanmış bir versiyonuna dönüştü. Kurtz uygulamayı arkadaşlarına gösterdiğinde insanlar göründüğü kadar amaçsız olmadığına vurgu yaptılar.

Binky sosyal medya alışkanlıklarımzı huzur içerisinde tatmin etmemize olanak sağlıyor

Kurtz “Programı insanlara göstermeye başladığım andan itibaren sosyal medyaya yapılmış nikotin bandı gibi his yaşattığını söylediler. Programı uygulama mağazasına koydum ve sonra Cow Clicker’ı yapan kişi programla ilgili bir yorum yazdı ve sonrası geldi.”

Peki, bu bir şaka mı? Bir çeşit performans sanatı mı? Ya da sosyal medya yoksunluğu sendromlarını gidermek için bedavaya kullanılan bir araç mı?

Belki de bunların hepsinden bir miktarını taşıyor bünyesinde. Her şeyden önce telefonlarımızı her yirmi saniyede bir elimize alıyor oluşumuzun bir çeşit açıklaması gibi geliyor bana. Yani bu vesileyle aslında bizi neyin mutlu ettiğinin farkına varabiliriz. Twitter, Facebook ve diğer bir takım yorum yazılabilecek alanlarda avazımız çıkana kadar bağırmanın artık anlamını yitirdiği anlarda belki de Binky mükemmel bir uygulama olabilir: Ücretsiz, anlık memnuniyet sağlayan, görsel olarak zenginleştirilmiş, alışkanlığın verdiği huzursuzluğu giderecek, sosyal medya bağımlıları için ideal bir araç.

Kurtz diyor ki “Şakanın devam ettirmekten zevk alıyorum. Ben ciddiyetle üzerinde durdukça, şaka daha da iyi bir hale geliyor. Parasını mizahi şeylerde harcamak isteyen bir tanıdığınız varsa, yatırımcılarla da konuşmaya açığım.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...