İlk uzay ulusu Asgardia çalışmalarını tam gaz sürdürüyor

Date:

Asgardia ulusu

Geçtiğimiz yıl sonlarında bir grup uluslar arası bilim adamı ilk özel uzay kökenli ulus olan Asgardia ’nın gerçekleştirilmesi için planlamalarına devam ettiklerini açıklamışlardı.

O zamanlar biraz uçuk bir haber gibi gelmişti. Aslında hala öyle ama FCC’ye yapılan yeni bir patent başvurusu, planların tam gaz devam ettiğini gösteriyor. Zira Asgardia projesinin arkasındaki beyinler dünya tabanlı yasaların ve düzenlemelerin erişiminin çok ötesinde bir yerlerde dönecek olan bir veri depolama uydusu yapmayı düşünüyorlar.

Cleveland-Marshall College of Law’da uzay hukuğu profesörü olan Mark Sundahl “Asgardia uzayla ilgili antlaşmalara muhatap olmayan bir ülke bulabilirse, uluslar arası sorumluluklar da söz konusu olmayacak. İşte o noktada Vahşi Batı devreye giriyor” diyor.

İskandinav mitolojisinde gökyüzünde bir şehir olan Asgardia, asteroid kazma işlemleri gerçekleştirecek kalıcı bir uzay istasyonu olarak tasarlanmış. Aynı zamanda dünyanın meteoritlere karşı korunması, uzay çöplüğü ve diğer ciddi tehditlerle ilgili olarak da çalışmalar yapacak.

Geçtiğimiz Ekim ayında kayıt işlemlerine başlayan bilim insanları, ilk 100.000 kişinin dünyadaki uyruklarının yanı sıra Asgardia vatandaşlığını da elde edeceklerini söylediler.

Şu an itibariyle 180.000 dünyalının, planlanan yörünge ulusuna bağlılık yemini ettiği bildiriliyor.

Asgardia’nın bayrağı, işaretleri ve ulusal marşı şu an itibariyle kitle kaynaklı olarak tespit aşamasında bulunmakla birlikte 18 Haziran’da bu işlemlerin bitirilmesi bekleniyor.

Kendi para birimini ve takvimini belirlemeyi düşünen Asgardia, dünya takvimine ekstra bir ay daha ekleyecek ve takvimin adı Asgard olacak.

McGill Üniversitesi Hava ve Uzay Hukuğu direktörü ve Asgardia’nın kurucu üyesi Ram Jakhu “Dünya’yı terk etmeliyiz çünkü çok fazla insan var” diyor. “İnsanlık Afrika’dan çıktı ve tüm yeryüzünü kapladı. Dünya’nın kaynakları bitecek. Daha önce kimsenin gitmediği bir yere gitmeyi istiyoruz.”

Asgardia’nın Logosu

ASGARDIA-1

O zamanlar kurucular Agardia-1 isimli bir uyduyu uzay istasyonunun akabinde, 18 ay içerisinde uzaya göndereceklerini bildirmişlerdi. FCC’ye yapılan son başvuruyu göz önünde bulundurursak ilk aşamayı tamamlamaya çalıştıklarını düşünebiliriz.

Belge, grubun Eylül 2017 civarında uyduyu göndermeyi düşündüğünü gösteriyor. Bu esnada ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu)’na da tedarik yapılacak.

Her bir kenarı 10 cm uzunluğunda , ve yaklaşık 1 Kg olacak olan bu küçük ‘CubeSat’ isimli uydu, içerisine bir takım verilerin yüklendiği 512GB’lık katı hal sürücüsü bulunduracak. Verilerin içeriği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlk misyonun tamamlanmasına bağlı olarak bu gönderim, uzayda hukuksuz veri depolamaya kapı açabilir. Ki bu tip bir şeyle Pirate Bay sahipleri oldukça ilgileneceklerdir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...