Apple Amazon’un Alexa’sından farklı yol izleyerek Siri’yi genişletmeye başladı

Date:

Apple, farklı bir yol izleyerek, Siri’yi Amazon ile rekabette güçlendirebilir

Apple Inc, teknoloji şirketi Amazon.com Inc’in Alexa’sı ile yarıştaki başarısızlığına karşı koymaya çalıştığı için, önümüzdeki hafta Siri ses asistanının daha geniş bir uygulama yelpazesiyle çalışması için planlarını açıklaması bekleniyor.

Ancak California’daki Cupertino şirket mühendisleri ve yapay zeka endüstrisi çalışanları, test edilen yöntemlere, mümkün olduğunca geniş bir netlik vermek yerine, az miktarda özelliğe odaklanma ve onları mükemmelleştirmeye çalışıyor.

Şimdilik, Apple’ın Siri uygulaması sadece altı türde çalışıyor: binicilik ve paylaşım; Mesajlaşma ve çağrı; fotoğraf araması; ödemeler; fitnes; Ve otomatik bilgi-eğlence sistemi. Önümüzdeki hafta şirketin yıllık geliştirici konferansında bu kategorilere başka başlıkların da eklenmesi bekleniyor.

Bazı endüstri gözlemcileri, Apple’ın, son zamanlarda iyi satış yapan Amazon home ve Amazon Echo cihazına benzer bir donanım duyuracağını ileri sürdü. Fakat Apple bu iddiayı yalanladı.

Rakipler arasında stratejik bölünmeler mevcut

Farklı iki teknik, rakipler arasındaki stratejik bir bölünmeyi gösteriyor. Apple, müşterilerin bir insanın konuşmasıyla benzer bir deneyim olmadan sesli komutları kullanmayacağına bahse giriyor ve bu nedenle Siri’nin iyi çalıştığından emin olmak için yapabileceklerini sınırlıyor.

Amazon, ise alexa üzerinde herhangi bir kısıtlamaya ve sınırlamaya gitmiyor.

Sesli komutlara yanıt veren sanal asistanlar müşterileri etkilemek, alışveriş ve çevrimiçi hizmetlerden daha fazla para kazanmak için yeni yollar bulmak isteyen önde gelen teknoloji şirketlerinin önceliği haline geldiğinden, yaklaşımlar çatışması da kaçınılmaz hale geliyor.

Apple Siri’yi iyileştirme yollarını arıyor

Apple sözcüsü Trudy Muller, şirketin geliştiriciler için planlarını yorumlamadığını söyledi. Amazon, yaptığı açıklamada: “Hedefimiz, Alexa ile mümkün olduğunca doğal ve kolay konuşmalar yapmak, bu nedenle zamanla bunu iyileştirmenin yollarını arıyoruz” dedi.

Ne Siri ne de Alexa, para kazanmanın açık bir yoluna sahip değil. Siri, geleneksel uygulamaları denetlemek için ek bir araç olarak çalışır ve Apple, bu uygulamaların sahiplerine para ödemektedir. Alexa’nın becerileri ücretsizdir ve geliştiricilere para ödenmez. Allen Yapay Zeka Enstitüsü CEO’su Oren Etzioni’ye göre, sınırları gereği sesli uygulamalar “antre değil, bir garnitür “Geliştiriciler için başarılı bir ekonomik model ortaya çıkınca insanlar buna yönlenecek.”

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...