Apple, HomePod’u Aralık’ta satışa sunacak

Date:

Apple, beklentilerin üstünde bir müzik ziyareti sunacak HomePod’u çıkardı

Tıpkı beklediğimiz gibi, Apple WWDC açılış konuşmasında Siri asistanlı hoparlörü Homepod’u bugün gözler önüne insanların beğenisine sundu.Apple, beklentilerin üstünde bir müzik ziyareti sunacak HomePod’u çıkardı. Apple’ın partiye biraz geç kaldığı bir kategori var. Oda Amazon’un Echo ve Alexa ses sisteminin kendisinden önce istikrarlı bir büyüme göstermesi. Bunların yanı sıra Google’da Ev Hoparlörü ve Asistanı ile geçtiğimiz yıllarda bir başlangıç yapmış durumda. Microsoft bile Cortana tabanlı Harman Kardon Invoke hoparlörü ile işin içinde adı geçiyor durumda. Ancak Apple, her zaman olduğu gibi bu yarışa kendisinden beklendiği üzere daha iyi bir ses deneyimi sunarak katılıyor.


HomePod küçük vazo benzeri kılıfı, dört inçlik bir woofer ve yedi adet küçük ancak yüksek frekanslı hoparlörü (tweeter) ile oldukça yetenekli. Apple’ın A8 işlemcisi, tıpkı iPhone’da olduğu gibi güçlendirilmiş. Ayrıca HomePod, müziğin ortamına uyacak şekilde ayarlanabilmesini sağlayan “gerçek zamanlı akustik modelleme” özelliğine sahip. Apple’ın, Sonos’u bir rakip olarak gördüğünü söylemesi, ilerleyen zamanlarda HomePod’un ses kalitesinin Amazon ve Google’dan daha iyi olacağının bir işareti.

HomePod’u Siri’ye sesli komutlar aracılığıyla erişmek için kullanabilirsiniz. Ancak bu cihazda Siri yalnızca bir sanal asistan olmanın ötesinde. İsterseniz onu bir müzikolog gibi kullanıp yeni melodi ve şarkılar bulması için görevlendirebilirsiniz. Çalış Siri!

Siri’den intikam alma vakti.
En kullanışlı olabilecek özelliği ise artık Siri’ye “Bu şarkıdaki gitarist kim?” diye sorabilecek olmanız. Soruları siz çoğaltın.

HomePod, Amazon Echo, Google Home ve Sonos’un ortalama 300$’lık fiyatına karşın 349$’lık fiyatıyla Aralık ayında satışa sunulacak. Beyaz ve iPhone grisi renklerinde üretilmesi bekleniyor. Takipte kalın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...