Apple temassız kullanımını genişletiyor

Date:

Etkinliği biten Apple’la ilgili haberler bitmek bilmiyor. Tabii bu haberlere dayanarak geliştirilen bazı teoriler de gündemde. Bunlardan biri de iOS 11 ile gelecek olan yeni Çekirdek NFC yapısı ile ilgili.

Bildiğiniz gibi NFC, yakın alanlı kablosuz iletişim teknolojisinin İngilizce adının kısaltması (Near Field Communication). Bu teknoloji, iki cihazın birbirine değdirilmesiyle aralarında bağlantı kurulmasını sağlıyor.

Benzer teknoloji doğal olarak iPhone üzerinde de, fakat sadece mobil cihaz ile kart okuyucusu arasında ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılıyor. Bunun nedeni Apple’ın iOS içerisinde chip’in kullanım kapasitesini sınırlandırması. Fakat yeni ‘Çekirdek NFC’ yapısıyla birlikte Apple üçüncü parti geliştiricilerin NFC’yi üretici yollarla kullanmalarını sağlayabilir. Ya da sadece Apple Pay kullanımının ötesine taşıyarak, kendi uygulamaları ve servisleriyle birlikte kullanımına kapı aralayabilir. Apple belgelerinde “örneğin, uygulamanız kullanıcıların örneğin bir mağazada gördükleri ürünlerle ilgili bilgileri ya da ziyaret ettikleri müzelerdeki sergilerle ilgili bilgileri tedarik edebilir” deniliyor.

Engadget’ın da işaret ettiği gibi NFC’nin kullanım alanları sadece müze sergisine ya da film posterine yöneltmenin ötesindedir. Tıkla ve eşleştir fonksiyonunu Bluetooth eşleştirmek için de kullanabilirsiniz. Bu tip bir fonksiyon Android’de mevcut. Aynı zamanda iPhone’un NFC chipi transit geçişleri ya da iş yeri giriş kartlarını da destekliyor. Örneğin Apple genel maksatlı bir uygulama yayınlayabilir, ya da mevcut Wallet uygulamasına yeni özellikler koyarak NFC veri değişimlerini hava yolu geçişleri, film biletleri ya da kuponlar için kullanılır hale getiebilir.

Tabii tüm bunlar spekülatif şeyler. Fakat iPhone’unu tek nokta alışveriş merkezine çevirmek isteyenler için oldukça ümit verici bir haber. Eğer Apple geliştirici ve diğerlerini meseleye dahil edebilirse, NFC iOS ekosisteminde daha önemli bir rol edinebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...