Apple, iPhone 8 için parmak izi sensörü ile yüz tarama sistemi arasında kararsız kaldı

Date:

Apple, iPhone 8’de parmak izi sensörünü yerleştiremedi

iPhone 8 çıkış tarihi gecikebilir.

Aylar boyunca, Apple’ın, iPhone için yeni ve sanal bir parmak izi sensörünün üzerinde çalıştığına yönelik dedikodular ağızdan ağıza yayıldı durdu. Ancak, şimdi bu çalışmaların sonuçsuz kalacağı söylentileri çıktı. Apple, iPhone 8 için bir türlü parmak izi okuyucusunun yerine karar veremedi ya da tamamen parmak izi okuyucusundan vazgeçip yerine sadece yüz tarama sistemi oturtmaya karar verdi. Yeni çıkan sızıntılar bu yönde fakat ortada kesin bir açıklama yok.

KeyBanc Capital Markets analisti Andy Hargreaves açıklamalarına göre, Apple’ın 17 Eylül’de lansmanını gerçekleştireceği yeni İphone 8 modelinde bulundurmayı düşündüğü parmak izi koruyucusunun, ekranın alt kısmında mı bulundurulması gerektiğine bir türlü karar verememesi, Apple’ın sorunlar yaşamasına sebep oldu. Analistte göre, Apple bu sorunu biran önce çözmez ise, iPhone 8 için verilen çıkış tarihi bir gecikme yaşayacak. Bir başka gelen iddia ise, Apple’ın, iPhone 8’in ev düğmesini ortadan kaldırıp bunun yerine akıllı telefonun yüzünü tamamen OLED ekran ile kaplayarak tasarlayacağı da söyleniyor. Apple’ın, “Touch ID” parmak izi tarayıcısını giriş düğmesinden ekranın içine doğru hareket ettirmeği planladığına dair de bazı raporlar var.

Apple, iPhone 8’de parmak izi sensörünü yerleştiremedi

[irp posts=”20864″ name=”Cyber Gadget yeni oyun klavyesini satışa sunmaya hazırlanıyor”]

Apple’ın rakibi olan teknoloji devi Samsung, bildiğiniz üzere bu yılın başlarında sanal bir parmak izi teknolojisini test etmişti. Ancak, nihayetinde amiral gemisi Galaxy S8’de çalışmadığını bildirmişti. Hargreaves’in kaynakları doğru ise, Apple, iPhone8 ile aynı problemleri yaşıyor olabilir. Amerikalı şirketin, Ağustos ayına kadar bu sorunlara bir çözüm getirip, karar vermesi gerekiyor. Analist, Apple eğer bu sorunu çözemez ise, iPhone 8’in lansman tarihini ileri bir tarihe atmak zorunda kalacağını ya da bir parmak izi sensöründen tamamen vazgeçip onun yerine kimlik doğrulaması yapabilecek yüz tarama özelliğini getirebileceğini söyledi.

Bir başka açıklama da teknoloji analisti John Gruber’den geldi. Gruber’e göre, parmak izi sensör sorunun haricinde Apple’ın yaşadığı başka bir problem de var. Bu da iPhone 8’in piyasaya çıkış tarihi geciktirecek. Bu sorun, Apple’ın Eylül ayı içerisinde tanıtacağı kablosuz şarj teknolojisi. iPhone 8 serisi, kablosuz şarj teknolojisini destekleyen ve desteklemeyen iki ayrı model ile satışa çıkarılabilir. Kısacası, Apple’ın kararsızlığı iPhone 8’in çıkış tarihini etkileyecek gibi görünüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...