WWDC 2017: Apple müşteri hizmetleri sektörüne de el attı

Date:

Business Chat

Apple WWDC 2017’de, Facebook Messenger ve Twitter DM desteği gibi müşteri hizmetleri mesajlaşma platformlarını doğrudan hedef alan bir özellik olan Business Chat ‘i de tanıttı. Şu an itibariyle Apple’ın web sitesinde çok fazla bir bilgi mevcut değil. Sadece müşterilerin firmalarla Siri, Spotlight, ya da Haritalar üzerinden yapacakları sorgu sonrasında sohbet edebilecekleri belirtilmiş. Eğer Apple firmaların kendi sistemine kaydolmalarını sağlayabilirse bu sistem, iOS kullanıcılarının cihazlarına Messenger ya da Twitter yükleme zorunluluklarını ortadan kaldırarak, firmaların müşteri hizmetleriyle doğrudan etkileşimde bulunmalarını sağlayacak.

Twitter ya da Facebook Messenger uygulamalarına gerek olmayacak

Apple’ın sunduğu ekran görüntüsünde bir baba, kızı için alacağı iPad’le ilgili olarak Apple ile görüşme yapıyor (firma temsilcisi kendisini ismiyle tanıtıyor). Bu yönüyle Twitter’ın şu anda müşteri hizmetleri desteği sunuş şekline benziyor (Normalde Twitter tabanlı destek ekibi üyeleri müşterilerin sorunlarıyla kimin ilgilendiğini bilmelerini sağlamak için isimlerinin baş harfleriyle sistemden çıkış yapıyorlar).

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Apple aynı zamanda ‘Business Chat’ kullanımı esnasında kullanıcıların sohbetten çıkış yapmadan ödeme yapabilmelerini sağlayacak olan ‘Apple Pay’ ve Takvim entegrasyonu gibi özelliklerin de yapılacağını belirtiyor. Facebook’a ait ‘Messenger for Business’ benzer bir entegrasyonu 2015 yılında duyurmuştu. Çin’deki WeChat’ de bu tip bir özelliği uzun zamandır kullanıma sunuyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...