Yapay zeka %67 ne zaman öleceğinizi tahmin ediyor

Date:

Yapay zeka, organlarınızı inceleyerek ne kadar yaşayacağınızı tahmin ediyor

Üretilen algoritmalar hastanın öleceğini %67 oranında tahmin ediyor. Robotlar doktor olma yolunda ilerliyor. Hatta şuna yapay zeka ürünleri diyelim. Adelaide Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının yaptığı bir çalışmada Artifical Intelligence (Yapay Zeka), insanların yaşamlarını daha ne kadar sürdürebileceğini tahmin ettiklerini bildiriyor. Ve bu yapay zeka ile ilgili çalışmaları bir üst seviyeye taşıyor. Çalışmanın raporlarına göre, 48 hastadan alınan BT taramalarını inceleyen yapay zeka 5 yıl içinde hastaların ölüp ölmeyeceklerini öngörebiliyordu. Oran olarak ise %69 doğruluk payına ulaşabildi. Yapay zeka, organlarınızı inceleyerek ne kadar yaşayacağınızı söylüyor. Ve bu birçok bilimsel çalışmaya ışık tutuyor.


Bu çalışma özelinde sistem; hastada genişleyen kalp ve kan pıhtılaşması gibi vasküler koşullar arıyordu. Derin öğrenme sistemi olan bu yapay zeka hastalık belirtileri oluşturabilecek 16.000’in üzerinde görüntü taramaya yönelik eğitildi. Ayrıca kodlamaları da bu özellikleri içeren bir olası hastalık belirtisinin fark edilmesi üzerine yapıldı. Oakden-Rayner, makineler “insanlar için kapsamlı eğitim gerektiren bir şey” olmasına rağmen, şaşırtıcı derecede hızlı biçimde uzman değerlendirmeleri yapabiliyorlar” diyor. Çalışmanın amacının ise her yıl hastalardan toplanan verilerin, hastalık özelliklerinin değerlendirilmesi ve teşhislerin kolaylaştırılmasını içerdiğini ekliyor.aı ile ilgili görsel sonucu

Oakden-Rayner, “Araştırmamız, yapay zeka teknolojisinin tıbbi imaj analizinde uygulanmasına yönelik yeni yollar açıyor. Belirli tıbbi müdahaleler gerektiren ciddi hastalıkların erken teşhisi için yeni umutlar sunuyor” diyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...