Apple pazarlama stratejisini Android kullanıcılarının üzerine yöneltti

Date:

Apple, Android kullanıcılarını yeni iPhone reklamlarıyla ustaca avlıyor

Apple pazarlama stratejisini Android kullanıcılarının üzerine yöneltti

Hiç şüphesiz Tim Cook birkaç ayda bir düzenlenen kar değerlendirme konferanslarına hazırlıksız bir biçimde gidip verilerin sonucu olarak rekor sayıda Android kullanıcısının Apple tarafına geçip yeni iPhone kullanıcıları olduklarını görünce kendiyle övünmüştür.

Apple, Android kullanıcılarını yeni iPhone reklamlarıyla ustaca avlıyor

Şimdilerde Apple, sayıları oldukça fazla olan ve ‘switchers’ adını verdiği Android kullanıcılarını yüksek düzeyde bir teknolojik baskıya maruz bırakarak, kendi tabiriyle artık gemiye atlama zamanlarının geldiğine ikna etmek için tasarladığı yeni bir pazarlama kampanyasının üzerinde kafa patlatıyor. Apple’ın yeni değişiklikler yapılmış web sitesinde switcher odaklı olarak hazırlanmış ve iPhone’un insan hayatını nasıl kolaylaştırdığını anlatan bölümler koyulmuş.

 

Sayfada her zamanki temel sistem üzerinden potansiyel Apple kullanıcısı switcherlara Androidde depoladıkları önemli tüm verilerinin son derece kolay bir şekilde iOS’a aktarabilecekleri garanti ediliyor. Ayrıca Apple etkileyici performansı, kamerasının sınıfının en iyisi oluşu, kullanım kolaylığı, yerleşik güvenlik mekanizmaları ve sürekli kendini yenileyen kendine özel bir sisteme sahip olmasıyla gurur duyuyor.
Apple, sitesinde “iPhone memnuniyet oranlarında Apple, Android kullanıcılarını yeni iPhone reklamlarıyla ustaca avlıyorendüstrinin lideri konumunda”, “iPhone’a sahip olanlardan memnuniyetini dile getirenlerin oranı%97” sözlerini ifade ediyor.

Apple, yeni switcher sayfasının yanısıra Justin Long ve John Hodghman yer aldığı
ödüllü ve iz bırakan reklamında nostaljik bir etki yaratan iPhone reklamını da izleyenlerin beğenisine sundu. Her reklamın “Ben bir Mac’im” reklamında da olduğu gibi tek bir odak noktası vardır. Örneğin bu reklamdaki odak noktası Apple’ın gizlilik konusundaki kararlılığı. Her reklam yalnızca 15 saniye içinde geçiyor ancak bu kadarcık kısa bir süre içinde dahi Apple’ın yaşadığımız hayatı nasıl daha keyifli hale getirdiği ve kullanıcı dostu olduğuna vurgu yapılıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...