Alışverişe giderken gözünüzü dört açın

Date:

İkna kampanyası

Google öncelikle Foursquare’e oldukça benzer şekilde konum bilgilerinizi kullanarak sizi mağazaya kadar takip etti. Sonra ‘Express’ alışveriş hizmetini başlattı. Şimdi ise online reklamların insanları fiziksel mağazalara yönlendirdiğini ispat etmek için milyarlarca kredi ve banka kartını takip altına alacak.

Firma son üç yılda 5 milyar mağaza ziyaretini takip ettiğini ve müşterilerin arama yaptıkları reklama tıkladıktan sonra fiziksel bir mağazayı ziyaret etme oranlarının %25 oranında arttığını söylüyor. The Washington Post’a göre bir çok mağazacı hala televizyon reklamlarına yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Google gelirlerinin bir çoğunu reklamlardan elde ediyor ve bu sebeple de arama motorunda yapılan aramalarla ya da YouTube ile sunduğu reklamların daha etkili olduğunu göstermek istiyor.

Tabii ki çevrimdışı olsanız dahi online işlemlerinizle ilgili veri gizliliği yeterince önem taşıyan bir etken. Google bu noktada kullanacağı çifte-görmez şifreleme yöntemi ile mağaza ziyaretine gelecek müşterilerin kimliğinin bilinmeyeceğini, buna mukabil mağaza sahiplerinin Google reklamları nedeniyle mağazaya geldiklerini bileceklerini söylüyor. Yine de yapılan bir çalışma gösteriyor ki bir müşterinin kimliği, birkaç anonim kredi kartı işlemiyle dahi açığa çıkarılabiliyor.

Şu an itibariyle internet alışverişi fiziksel mağazacılığa zarar veriyor. Buna rağmen Amazon’a küfür etseniz dahi harcama alışkanlıklarınız veri devlerinin elinden kurtulamayacak gibi görünüyor. Sizi avm’lere kadar takip edecekler.

Güncelleme : Google takip sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili detay vermedi fakat bireysel olarak tanımlanabilecek kredi kartı verilerine erişim imkanı yok.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...