Apple ‘WikiLeaks’ üzerinden yayınlanan iOS güvenlik açıklarını kapatmaya başladı

Date:

Apple: “Güvenlik açıklarını tespit etmek ve kapatmak için çalışmaya devam edeceğiz”

CIA’in birimi olan Center for Cyber Intelligence’ın (Siber İstihbarat Merkezi) düzenlediği çok gizli operasyonların bilgilerinin WikiLeaks tarafından kamuoyuna yayınlanmasının üzerinden henüz bir gün geçti. Toplamda 8,761 belge ve dosya içeren yayınlar Vault 7 olarak anılıyor ve içerisinde evlerimizde bulunan TV’lerden akıllı telefonlara kadar, günlük hayatta kullandığımız birçok cihazın nasıl CIA tarafından bilgi havuzuna çevrildiği yazıyor.

Açıkların “çoğu” kapatılacak

Her ne kadar bu dosyaların doğru olup olmadığı hala tartışma konusu olsa da Apple, belgelerde bahsi geçen ve iOS’da bulunan güvenlik açıklarını kapama çalışmalarına başladığını açıkladı. Tüketicilerine güvenlik aşılamak amacıyla firma tarafından yapılan açıklamada, belgelerde bahsi geçen 14 açıktan “çoğunu” kapatmaya başladıkları ve geriye kalanları da kapatmak için hiç durmadan çalışacakları ifade edildi.

Apple’ın açıklaması

Teknoloji sitesi TechCrunch’a yapılan açıklamada Apple’ın sözcüsü; “Apple olarak kullanıcılarımızın mahremiyetini ve güvenliğini korumak, en çok dikkat ettiğimiz konuların başında. iPhone’larda şuan bulunan teknoloji, bilgi koruma alanında en iyisi ve bizde bunu böyle tutmak için sürekli olarak çalışıyoruz. Cihazlarımız ve yazılımlarımız yeni güvenlik güncellemelerini en hızlı şekilde uygulayabilecek şekilde dizayn edildi. Ve neredeyse kullanıcılarımızın yüzde 80’i işletim sistemimizin son versiyonunu kullanıyor. Yaptığımız analize göre bugün yayınlanan belgelerde bulunan güvenlik açıklarının birçoğu işletim sistemimize gelen son iOS güncellemesiyle kapatılmış olsa bile diğer güvenlik açıklarını tespit edebilmek ve kapatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Kullanıcılarımıza güvenlik güncellemelerine ulaşmak için iOS’un son versiyonunu indirmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Apple yaptığı açıklamada hangi güvenlik açıklarının kapatıldığını ve hangilerinin hala üzerinde çalışıldığını belirtmedi. Ama açıklama, cihazlarınızın en son sürümde olması gerektiğini vurgular nitelik taşıyor.

[irp posts=”10247″ name=”WikiLeaks’ten CIA ile ilgili yeni ifşaatlar”]

Apple kullanıcılarının mahremiyetine ve güvenliğine ne kadar önem verdiğini sürekli vurgulayan bir firma. Öyle görünüyor ki işletim sistemine yeni gelecek güncelleme ile iPhone ve iPad kullanıcılarının güvenliği için önlemler alınacak.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...