Apple’ın gizli ekibi şeker hastaları için önemli bir buluşa imza atabilir

Date:

Apple Watch: Diyabet hastalarının vazgeçilmezi

Habere göre Apple, diyabet hastalarının tedavisine yardımcı olacak kan şekeri değeri ölçümü yapan sensörler üzerinde çalışan ve biyomedikal mühendislerinden oluşan bir ekibi gizlice istihdam etti.

Bu uygulama ile ilgili bilgisi olanların CNBC’ye söylediklerine göre firma, San Francisco Bay Area’da bulunan klinik bölgelerde söz konusu cihazın uygulanabilirlik çalışmalarını yürütüyor.

Kaynakların CNBC’ye söylediğine göre Apple, deri üzerinden glikoz seviyesini ölçecek bir ışık tutan bazı optik sensörler geliştiriyor. Bu buluş diyabet hastaları için bulunmaz bir nimet olacak. Kan şekeri seviyelerinin ölçümünde bu denli zahmetsiz bir yöntem sunacak olan Apple, aynı zamanda Apple Watch’un da vazgeçilmez bir cihaz olmasını sağlayacak.

[irp posts=”5703″ name=”iPhone’unuz olmadan Apple Watch 2’de neler yapabilirsiniz?”]

Glikoz ekibi Apple’ın donanım teknolojileri başkan yardımcısı Johny Srouji’ye rapor veriyor. Daha önce ekibe öncülük eden Michael D Hillman ise artık Facebook Oculus’ün donanım yöneticisi olarak çalışıyor.

İlk aşamada proje üzerinde çalışmaya başlayan kişi sayısı yaklaşık otuz civarındaydı. Proje ile ilgili haberlerin yayılması, Apple’ın, Vital Connect, Masimo Corp, Sano, Medtronic ve C8 Medisensors gibi firmalardan bir düzine biyomedikal uzmanı istihdam etmesiyle başladı. Bunların bazıları glikoz ekibine katılırlarken, diğerleri ise Apple Watch ekibine dahil oldular.

Aslında bu proje, Steve Jobs’a ait bir fikirdi ve sensörler üzerinde yapılan çalışmalar son 5 yıldır devam ediyor. Apple firmada daha sonra CEO olan Bob Messerschmidt’in sağlık ve sağlıklı yaşam için sensör teknolojileri ile ilgili Jobs birimine göndermiş olduğu e-posta üzerine 2010 yılında Cor’u satın almıştı.

Tabii bu yarışmada yer alan tek firma Apple değil. Google’ın ‘Hayat Bilimi’ takımı, kan şekeri seviyelerini gözlerden ölçecek ‘akıllı kontakt lensler’ üzerinde çalışıyor. 2015 yılında ise ‘Hayat Bilimi’ takımı, bir bandaj büyüklüğünde glikoz algılayıcı cihaz geliştirmek üzere DexCom’a katılmışlardı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...