Apple’ın yeni iCloud tarifesi hafifledi

Date:

Aynı fiyata farklı tarife

Apple’ın geliştirici konferansını geride bıraktık ama, konferansa dair kıyıda köşede kalmış bazı notlar üzerinde durmaya devam ediyoruz. Bir yığın açıklamalarda bulunulan oturumda firmanın sunduğu yeni bir fırsat gözlerden kaçmıştı. Zira Apple, iCloud 2TB depolama fiyatını yarı yarıya düşürmüştü. Daha doğrusu 1TB olan tarife, 2TB olarak değişince fiyat yarıya düşmüş oldu. HomePod kadar dikkat çekmeyen bu haber, yine de iPhone kullanıcılarını sevindirecek.

Yeni açıklanan tarifeye göre yarıya düşen fiyatlar aylık 10$ şeklinde olacak. Bu haliyle eski 1TB’lık tarifenin fiyatına artık 2TB kullanılabilecek. Tabii artık 1TB’lık seçenek plan dahilinde olmayacak.

Apple’ın sunduğu diğer depolama fiyatları ise geçerliliğini koruyor. 50GB için 1$ ve 200GB için aylık 3$. Apple yeni sunduğu seçenekle Google Drive ve Dropbox’ın depolama fırsatlarının önüne geçiyor. Her ikisi de 1TB’lık depolama alanı için aylık 10$’lık fiyat uyguluyorlar. Ya da yıllık ödeme yapıldığında cüzi bir indirim sağlanabiliyor.

Bakalım geçmişten bu yana fiyatlandırma politikası konusunda Apple ile çekişme halinde olan diğer firmalar ne yapacaklar.

Bununla birlikte tonlarca depolama alanına ihtiyaç duyanlar için Apple’ın sunduğu seçenekler cazibesini yitiriyorlar. Zira iCloud 2TB’a kadar depolama alanı sunarken, Google Drive 30TB, Amazon Cloud Drive ise sınırsız dosya alanını yıllık 60$’a kiralıyorlar. Tabii ücretsiz depolama alanında Google Drive hala en iyi teklifi sunan firma. Amazon Prime’ın sunduğu 5GB alana ve Dropbox’ın 2GB’lık alanına karşın Google, 15GB ücretsiz depolama alanı sunuyor.

Apple’ın yeni 2TB’lık yeni fiyat tarifesi şu anda kullanımda. Daha önce 1TB’lık tarifeyi kullanan herkes, otomatik olarak yeni tarifeye yükseltilecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...