Microsoft’tan Apple’a yeni bir darbe: Surface Pen çıktı

Date:

Yükseltilmiş basınç değeri

Microsoft her alanda yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Surface Pro tablet ile birlikte duyurulan yeni Surface Pen, kullanıcılara kağıt üzerinde yazma duygusunu yaşatacak.

Microsoft’un iddiasına göre kalem aynı zamanda herhangi bir platform üzerinde çalışan en hızlı kalem olacak. Tabii yeni özellikler bununla da sınırlı kalmıyor. Basınç kuvveti de etkileyici bir yükseltme kazanarak 4.096 noktaya kadar çıkarılmış. Daha önceki değer 1.024 civarındaydı. Aralık açısı da düşürülen kalem, Apple Pencil’da olduğu gibi ‘eğim’ özelliği kazanarak kalemin yazan ucunun kenarlarını örneğin gölgeleme yapmak için kullanmanızı sağlıyor.

Tabii bütün bu özelliklerin cüzdanlarımıza da bir yansıması olacak. Yeni stylusun fiyatı ön sipariş verenler için 99 dolar olarak belirlendi. Fakat şimdilik sadece platinum (kurşuni) rengin ön siparişi verilebiliyor. Bununla birlikte Microsoft’un ön sipariş sayfasında siyah, kobalt mavisi ve bordo renk seçenekleri de var.

Dediğimiz gibi, cüzdanlarda zayıflamaya yol açacak fiyatıyla yeni kalemin eskisine oranla 40$ daha pahalı olması, üstelik bir de tüm Surface Pro modellerinde kullanılabilir olmaması, tüketicileri memnun etmeyecek olabilir. Ama şu var ki yeni kalem kesinlikle Apple Pencil ayarında. Hem özellik, hem de fiyat olarak. Bu denli son teknoloji özelliklerle bezenmiş bir kalemin aynı zamanda eski Surface cihazlarıyla da uyumlu olacak olması, fiyatın daha da yükselmesine yol açabilirdi. Dengeleme politikası gereği bu yola başvurulmuş olsa gerek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...