Artık Instagram’da işaretlediğiniz resimleri özel koleksiyonlara dönüştürebileceksiniz

Date:

Kayıtlar için sınıflandırma sistemi

Instagram bu sabah yaptığı açıklama ile ‘Koleksiyonlar’ adlı özelliğini uygulamaya koyarak yer imleri özelliğini daha kullanışlı hale getiriyor. Yeni özellik kullanıcıların gönderilerine daha kolay erişmelerini sağlamak amacıyla gönderilerini özel gruplandırmalar şeklinde kaydetmelerini sağlayacak. Bu ekleme ile Instagram artık resim işaretleme ve işaretlenen resimleri belirli alanlarda kaydetme imkanı sunan Pinterest ile rekabet edebilecek.

Instagram ilk olarak Aralık ayında ‘işaretleme aracını’ duyurduğunda platform aslında halihazırda mevcut ve kullanılan bir özellik üzerinde geliştirme yapmış oluyordu. Kullanıcılar diğer kullanıcıların göndermiş oldukları iletileri kaydedebiliyorlardı. Instagram kullanıcıları daha sonra bakmak istedikleri resimlere diledikleri zaman göz atabiliyorlardı. Eğlenceli bir video ya da müthiş bir mesaj, satın alınmak istenen bir ürün, seyahat tavsiyesi gibi şeylere göz atma imkanı her zaman için mevcuttu.

Fakat ‘yer imleri’ özelliği ile artık bu gönderileri profilinize kaydedebilecek ve böylece daha sonra tekrar göz atabileceksiniz. Bu şekilde resimleri kaybolma ihtimali olan ‘Kamera Döngüsü’ne indirmek zorunda kalmayacaksınız.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Instagram ‘yer imleri’ özelliğini birkaç ay önce duyurduğundan bu yana kullanıcıların yarıya yakını, en az bir mesajı kaydetmişler.

Firma ‘Koleksiyonlar’ uygulaması ile bu özelliği daha güçlü hale getirmeyi amaçlıyor.

Instagram Koleksiyonlar

Home Collections

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Koleksiyonlar’ uygulamasını kullanmak için herhangi bir gönderinin altında bulunan ‘İşaretle’ simgesine dokunarak basılı tutmanız yeterli olacak. Daha sonra yeni bir koleksiyon oluşturarak adlandırabilir, ya da var olan bir koleksiyon içerisine kayıt yapabilirsiniz.

Eğer halihazırda gönderileri kaydediyorsanız geriye dönerek bu kayıtlardan yeni bir koleksiyon oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için ekranın sağ üst köşesinde bulunan ‘artı’ işaretine dokunduktan sonra yeni koleksiyona bir isim verin ve sonra eklemek istediğiniz kayıtlı mesajları seçin.
Koleksiyonlarınız oluşturulduktan sonra dilediğiniz  zaman profilinizden ulaşabilirsiniz. Ve kaydedilen gönderiler gibi, koleksiyonlar da özel olacaklar. Yani sadece siz görebileceksiniz.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...