İngiltere’deki cezaevlerinde artık anti-drone mangası polislik yapacak

Date:

Drone’ların yeni kullanım alanı

Hükümet Pazartesi günü yeni bir ‘Manga’ kurulacağını duyurarak, kaçırılan drone’ların sahiplerine iade edilmesinin sağlanacağını bildirdi.

‘Ulusal emniyet birimleri ve HM Cezaevi ve Göz Altı Servisi’ ile birlikte çalışacak olan yeni ekip, kaçırılan drone’ları sahipleriyle buluşturacak. Böylece kimlerin cezaevi duvarlarından uyuşturucu, cep telefonu ve diğer madde kaçakçılığı yapmaya çalıştığı ortaya çıkarılmış olacak. Press Association’a göre kaçakçılar drone kullanarak 2015 yılında cezaevi duvarları üzerinden 33 kez kaçakçılık girişiminde bulundular.2014 yılında sadece iki kez yapılan bu tip bir girişime ise 2013 yılında hiç rastlanmamıştı.

İngiliz polisi haklarında verilen mahkumiyet kararlarından sonra drone ile kaçakçılık yapanları birkaç yıllık hapis cezalarını çekmek üzere cezaevine atmıştı. İki kişi Mart ayında Hertfordshire, Suffolk ve Kent cezaevlerinde drone kullanarak mahkumlara 60.000 dolar değerinde eroin, marihuana ve diğer uyuşturucu madde satışı yapmaktan biri altı ve diğeri ise dört yıl hapse mahkum edilmişti. Geçtiğimiz yılın sonlarında 21 yaşındaki Dean Rawley-Bell, Manchester’da bulunan cezaevine drone kullanarak uyuşturucu ve telefon sızdırmaya çalışmaktan yaklaşık 5 yıl hizmet cezasına çarptırılmıştı. Geçtiğimiz Ekim ayında ise 23 yaşındaki Renelle Carlisle ise polisin Warrington cezaevi yakınlarında çantasında bulduğu drone nedeniyle 3 yıldan fazla cezaya çarptırılmıştı. Bu olayda genç adam drone kullanarak cezaevine uyuşturucu sokmaya çalışıyordu.

Cezaevleri Bakanı Sam Gyimah hazırlanan bir bildiride “Kendini bu tip kriminal eylemlere bulaştıran kişilere mesajım açık: Sizi bulacağız ve parmaklıkların ardına koyacağız” dedi.

Birleşik Devletler’deki cezaevi görevlileri de cezaevlerindeki binalara yukarıdan gönderilen drone’larla yapılan kaçakçılık girişimlerinin farkına varmış durumda. Amerika’daki bazı cezaevlerine drone motorunun alçak sesini algılayabilen sensörler yerleştirildi. Bu cılız sesleri algılayan sensörler, konuyla ilgili görevlilere alarm göndererek onlara uyarıda bulunuyorlar.

Bununla birlikte Amerika’da polis, henüz anti-drone mangası oluşturmuş değil.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...