ASUS Blue Cave kablosuz modem tasarımının altında yatan sır

Date:

Yuvarlak boşluğun hikmeti

Kablosuz modemler yıllardır çirkin tasarımlı, siyah dikdörtgen kutucuklar olarak üretilegelmişlerdir. Dolayısı ile genellikle TV’ların ve kitaplıkların arkalarına saklarız. ASUS ise Blue Cave ’e farklı muamele edeceğiniz beklentisini taşıyor. Yeni WiFi modem, insan büyüme hormonu taşıyan elektrikli kalem açacağı gibi duruyor. Ortasında delik bulunan cihaz, AC2600 dual-bant bir WiFi modemi. Firma, daha büyük bir eve taşınsanız dahi bağlantı kalitesinin düşmeyeceğini söylüyor.

Bu tasarımın tek sebebi estetik sağlama endişesi değil (her ne kadar çarpıcı olsa da). Antenler cihazın dışına değil, çatının içine yerleştirilmiş. Intel teknolojisini kullanan ana kart tabana yerleştirilmiş ve ortaya açılan delik, bu iki bölüm arasında anlamlı bir mesafe oluşturmuş.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

ASUS Blue Cave’in takıntısız video izleme ve dosya paylaşımında bulunmaya olanak sağlayacağına inanıyor. Ek olarak bu modem IFTTT (ve Alexa)’yı da destekliyor. Böylece kendiniz için akıllı evinizi çalıştıracak reçeteler hazırlayabilir, dijital hayatınızı bir nebze olsun kolaylaştırabilirsiniz.

Tabii günümüzde kablosuz modem güvenliği, özellikle de IoT cihazlar söz konusu olduğunda önem arz ediyor. ASUS, Trend Micro’nun ürünü olan AiProtection adlı güvenlik çözümünü Blue Cave’in sistemine entegre etmiş.

Buna ek olarak ASUS, tıpkı Google WiFi’da olduğu gibi kullanıcıların telefonlarına yükleyecekleri bir uygulama üzerinden modemlerini kontrol etmelerine olanak sağlıyor. Ağ kullanımı görüntülenebilir, aile bireyleri için kullanım süreleri belirlenebilir, ve hangi cihazların internete erişim sağlayabileceklerinin ayarı yapılabilir. Uygulamalar aynı zamanda ağa yeni bir cihaz eklendiğinde ya da AiProtection olası bir hack girişimini sezinlediğinde uyarı mesajı ile bilgilendiriliyorlar.

Cihaz piyasaya çıktığında 180$’a satılacak fakat, ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...