Atari sevenlerin eski kasetlerinin tozunu alma zamanı geldi

Date:

RetroN 77

Atari 2600/VCS oyunları oynamak istiyorsanız, seçenekleriniz kısıtlı değil. Örneğin eBay’dan orijinal konsol alabilirsiniz. Ya da mobil ortamda oynayabilir, hepsi bir arada Flashback’lerden satın alabilirsiniz. Ama orijinal oyun kasetleri olduğu halde eski bir konsol kullanmaya devam etmek istemeyen ya da cihazın içini açıp üstünkörü tamiratlarla idare etmek istemiyorsanız, pek  seçeneğiniz yok demektir. Geriye tek seçenek kalıyor, RetroN 77 ’nin dünyasına girmek. Yani, VCS’in modern çağ için yeniden tasarladığı model. Şurası önemli: Yeni tasarım hepsini olmasa da orijinal oyun kasetlerinin bir çoğunu 1080p çözünürlükte ve oldukça modern bir görüntü oranında oynatabiliyor.

Bütünüyle solmuş, savaştan çıkmışçasına yıpranmış etiketi olan orijinal Pac Man kasetini oynarken gözlerinizin yaşarmaması elde değil. Oyunu büyük ekran modern bir televizyonda oynamanın tadı ise apayrı. Donanımın yapımcısı olan Hyperkin, klasik konsolların modern versiyonlarını yapıyor uzun bir süredir (en bilinenleri SNES ve Genesis). RetroN 77’nin ayrıntılarına da özen gösterildiğine emin olabilirsiniz. Örneğin vaktiyle kasetini orijinal Atari’sine takarken oyunun bozulduğu günleri hatırlayanlar, benzeri bir hissiyatı cihazın bu versiyonuyla da yaşayabilirler (tabii isterseniz).

RetroN 77 gerçekten eğlence ve Atari mirasını canlı tutmak için yapılmış bir cihaz. Son yapılan Ataribox’ın duyurusunu da göz önünde bulundurursak bir çok insanın oynamaya can attığı da şüphesiz. Evet, orijinal joystickleri de kullanabilirsiniz fakat aynı zamanda USB seçenekleri de var. Hyperkin RetroN 77’nin fiyatıyla ilgili bir açıklama yapmadı fakat önerilen perakende fiyatı 80$ civarında olmalı. Üstelik tam da yaz tatili gelmişken çocuklarınızın oynaması için satın alınabilecek eğlenceli bir cihaz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...