Audi Elektrikli Araç modeli E-Tron Sportback’in teaser’ını yayınladı

Date:

Hedef Çin pazarı

Audi’nin E-Tron elektrikli araba dizisi gelecek yıla kadar çıkmayacak fakat firma aynı zamanda E-Tron Sportback Concept ’i ile modelin tadına bakmamızı sağlıyor. Çin’deki Auto Shanghai gösteriminde elektrikli SUV modelini tanıtan firmanın bu modeli bir hayal ürünü değil. Audi yönetim kurulu başkanı Rupert Stadler bir basın bildirisinde “Yakından takip ettiğimiz Audi E-Tron Sportback’in üretim versiyonu 2019’da piyasaya çıkacak” dedi.

Audi e-tron Sportback concept

Audi’nin çıkışı yakın olan EV aracı, görüntü ve özellikler bağlamında Tesla’nın Model X aracını gölgede bırakacak mahiyette. Soğutulmuş 95-kWh sıvı lityum-iyon bataryası sayesinde tek dolumda 500 km yol gidebilen araç, 429 beygir gücüne eşdeğer üç adet elektrik motoru da bünyesinde bulunduruyor (496 kWh’a kadar hızlandırılabilir). Bu donanım aracın 4.5 saniye içerisinde 0-100 km/h hıza erişmesini sağlıyor (Tesla’nın 2.3 saniyelik hız oranına sahip Model S modeli kadar hızlı değilse de, oldukça hızlı).

Audi e-tron Sportback concept

 

Araçta ayna yerine yan kameralar, animasyonları yola yansıtabilen bir ön bant ve oldukça heybetli 23inch tekerlekler gibi tipik konsept detayları mevcut. Fonksiyonel, kolaylaştırıcı iç ortam merkezi konsolda, ve hatta kapılarda dahi yan kamera bilgilerini gösteren dokunmatik ekranlara sahip. Aracın tarzı, yeşile olan sevgisini göstermek isteyenler için ‘ben buradayım’ dercesine haykırıyor.

Audi e-tron Sportback concept

Audi E-Tron Sportback’in Shanghai gösteriminin, dünyanın en büyük EV pazarı olma sürecindeki Çin’e bir işaret olduğunu söylüyor. Audi’den Dietmar Voggenreiter “Çin’de halihazırda 150.000 adet dolum istasyonu mevcut ve 2017’nin sonuna kadar da 100.000 istasyon daha bu sayıya eklenecek. Gelecek beş yıl içerisinde Çin’de beş E-Tron modelini sunuyor olacağız. Bu modeller arasında sadece batarya ile çalışan, 500 km’nin üzerinde yol yapan araç modelleri de olacak” dedi.

Audi e-tron Sportback concept

Audi e-tron Sportback concept

Audi e-tron Sportback concept

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...