Apple iWork ve iLife uygulamalarını ücretsiz kullanıma sunuyor

Date:

Fiyat indirimi de uygulanıyor

Apple, iWork ofis araçları ile birlikte iMovie ve GarageBand uygulamalarını iOS ve macOS cihazları için ücretsiz yaptı.

Apple’ın ürettiği ücretsiz olarak yüklenebilecek olan uygulamalar, Microsoft Office’e ve Google Docs’a rakip olan Pages, Numbers ve Keynote adlı iWork uygulamalarından oluşuyor. Apple’ın diğer iki iLife uygulaması olan GarageBand ve iMovie’ de ücretsiz.

Yeni fiyat düşüşleri, son Apple donanımına sahip kullanıcılar için pek bir şey değiştirmeyecek gibi. Apple her bir iWork uygulamasını, Eylül 2013 tarihinden itibaren etkinleştirilen tüm iOS cihazlar için, ve Ekim 2013 tarihinden itibaren etkinleştirilen tüm Mac donanımlar için ücretsiz kullanıma sundu.

Bununla birlikte belirtilen bu modellerden daha eski donanıma sahip olanlar bu uygulamalar için ödeme yapmak zorundalar.

iWork uygulamalarının Mac fiyatı 20$, iOS versiyonları ise 10$ idi. Garage Band  5$, iMovie ise 15$ fiyatla satışa sunuluyorlardı.

Apple müşterilerinin bu ücretsiz uygulamaları nasıl yükleyebileceklerine dair bir açıklamaları içeren bir belge yayınladı. Belge, daha önceki donanıma sahip müşteriler, ya da yeni donanımla bir araya getirilen uygulamaları silen müşterilerin istifadesine sunulmuş.

Fiyat düşüşünü ilk olarak bildiren MacRumors, yapılan değişikliğin Apple’ın yazılım fiyatlandırmasının, eski donanıma sahip tüketicileri biraz olsun rahatlattığını söylüyor. Uygulanan fiyat değişimi tüm müşteriler için geçerli olacak.

Apple aynı zamanda eğitim kurumları ve işletmeler gibi ‘Toplu Satın alma Programı’nda yer alan müşterileri için de yeni bir belge yayınladı. Bu kuruluşlara uygulamaların ‘ücretsiz dağıtım kopyaları’ sunuluyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...