Avrupa genelinde uçtan uca şifreleme güvenliği zorunlu olabilir

Date:

Avrupa Birliği güvenlik adımlarını daha da büyütüyor

Avrupa Birliği, polisin veri elde etmesini kolaylaştırmak istiyor olabilir ancak polislerin bu verileri kolayca elde edeceği anlamına gelmiyor. Avrupa Parlamentosu, işe yarayacak verileri uçtan uca şifrelemeyi gerektirmeyen ancak yetkili mercilere garantili erişim sağlayan arka kapıları yasaklayan düzenlemeyi değiştirme teklifinde bulundu. Avrupa Birliği güvenlik adımlarını daha da büyütüyor. AB vatandaşları, verilerin gizliliğinin ve güvenliğinin garanti altında olduğunu bilmeliler. Düzenlemeye göre arka kapılar bu gizliliği ve güvenliği zayıflatma riski taşıyor.

Önerinin Parlamento tarafından onaylanması ve ardından da AB Konseyi tarafından gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bu değişikliklerin yapılması ve gerçekleşmesi durumunda kurallar yumuşatılabilir.

Avrupa Birliği güvenlik adımlarını daha da büyütüyor

Ancak uzlaşmaları halinde, Avrupa Birliği ile şifrelemelerden çok hoşlanmayan ülkeler arasında bir anlaşmazlık çıkabilir. Şüphesiz AB’den ayrılan İngiltere başlıca endişe kaynağıdır. Arka kapı yasağı, Araştırmacı Güçler Yasasının şartlarını yerine getirmesi zorlaşacak ve şirketler mümkün olduğunca elektronik korumayı da zorlaştıracak. Güvenlik açıklarına sebep olan uygulamaların İngiltere’ye özgü sürümlerinin olma olasılığı yok.

Bu durum, Senatör Richard Burr ve Dianne Feinstein gibi bazı Amerikan politikacılarının şifrelemeyi etkin bir şekilde yasaklama çabalarını engelleyecektir. Bu öneriler büyük ölçüde gecikse de Amerika ve Avrupa güvenlik politikalarını birbirine karşı cesaretlendirip daha da sert bir anlaşmazlıkla karşı karşıya kalacaklardır. Basitçe belirtmek gerekirse AB şifreleme önerisini kendi üye ülkelerin sınırlarının ötesine taşıyabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...