Her gün ne kadar su içmelisiniz?

Date:

Kolay bir cevabı olan basit bir soru gibi görünüyor değil mi?

Su sağlık açısından oldukça önemlidir, ancak ihtiyaçlar bireysel olarak herkesin su ihtiyacı farklılıklar gösterir. Aşağıda sıralayacağımız açıklamalı yönergeler, yeterli miktarda sıvı almanıza yardımcı olabilir nitelikte hazırlandı. Her gün ne kadar su içmelisiniz? Kolay bir cevabı olan basit bir soru gibi görünüyor değil mi? Aslında durum hiçte öyle olmuyor. Çalışmalar, yıllar boyunca değişen sayıda tavsiyeler üretmiş. Ancak gerçekte su ihtiyaçlarınız, sağlığınız, ne kadar aktif olduğunuz ve nerede yaşadığınız gibi birçok faktöre bağlı. Vücudunuzun sıvı ihtiyacı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tek bir formül herkese uymasa da, her gün ne kadar su içilmesi gerektiğinin tahmini bir ölçüsü var. Ortalama (kadın ve erkek) 10-11 bardak.Kolay bir cevabı olan basit bir soru gibi görünüyor değil mi?

Suyun sağlık açısından yararları

Su, vücudunuzun ana kimyasal bileşenidir ve vücut ağırlığınızın yüzde 60’ını oluşturmaktadır. Vücudumuzdaki her sistem suya bağlıdır. Örneğin, su, toksinleri hayati organların dışına atar, besin maddelerini hücrelere taşır. Ayrıca kulak, burun ve boğaz dokularında nemli bir ortam sağlayarak bu organların sağlıklı işleyişi sağlayacak durumu oluşturur. Su eksikliği dehidrasyona yol açabilir; normal işlevleri yerine getirmek için vücudunuzda yeterli su olmadığında bu durum ortaya çıkar. Yavaş dehidrasyon bile enerjinizi boşa çıkarabilir ve sizi yorgun düşürebilir.

Vücudunuzun ne kadar suya ihtiyacı var?

Her gün nefes alma, terleme, idrar ve bağırsak hareketleriniz sırasında su kaybedersiniz. Vücudunuzun düzgün çalışabilmesi için su içeren içecekler ve yiyecekler tüketerek su ihtiyacını karşılamanız gerekir.

Ilıman bir iklimde yaşayan ortalama sağlıklı yetişkin ne kadar sıvı ister? Tıp Enstitüsü, erkekler için yeterli miktarda su almanın ölçüsünün günde kabaca yaklaşık 13 bardak (3 litre) olduğunu belirtti. Kadınlar için bu, günde yaklaşık 9 bardak (2,2 litre) toplam içecektir.Kolay bir cevabı olan basit bir soru gibi görünüyor değil mi?

Günde 8 bardak su içilmesi önerisine ne oldu?

Herkes şu tavsiyeyi duymuştur: “Günde sekiz bardak su iç.” Yaklaşık 1,9 litre. Tıp Enstitüsü tavsiyelerinden çok farklı değil. Her ne kadar “8 x 8” kuralı sağlam kanıtlarla desteklenmese de, hatırlanması kolay olduğundan popüler olduğu biliniyor. Yani araştırma sonuçlarına göre 8 bardağın altına düştüğünüzde vücudunuz su kıtlığı çekmeye başlıyor. Bunu unutmayın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...