Avrupa’nın yeni roketi Ariane 6′ ya tam destek

Date:

Ariane 6, roketin en güçlü versiyonu olacak

Üreticiler, Avrupa’nın yeni roketi olan Ariane 6’nın geliştirilmesinde oldukça hızlı bir ilerleme kaydedildiğini söylüyorlar. Başlıca yüklenici, kısa süre önce yeniden markalaştırılan Ariane Group ile bu hafta Paris Hava Fuarı’nda programın statüsü hakkında bir güncelleme sundu. CEO Alain Charmeau BBC News’e “Yol haritamızla yolumuza devam ediyoruz ve Ariane 6 gelişimi şimdilik çok iyi” dedi. Ariane 6, roketin en güçlü versiyonu olacak.Ariane 6, roketin en güçlü versiyonu olacak

“Şu anda en göze çarpan en önemli nokta, Vinci motorumuzun test edilmesidir ve yeni, çok yönlü üst kadememizde olacak yeni bir motordur. Pazartesi günü daha başka başarılı bir test yaptık ve şu an 100 testin çok üzerindeyiz. ”
Vinci durdurulabilir ve birden çok kez yeniden başlatılabilir. Ariane 6, öncülüğünde aynı zamanda daha geniş bir görev dizisi yürütülmesine izin verir.
Ayrıca uydu yükünü azalttıktan sonra üst kademeyi yörüngeden çıkarabilir. Bu talep roket operatörlerinin mümkün olduğunca az pislik bırakması “daha temiz” alan gereksinimlerinin bir işaretidir.

Yakın tarihli bir deneme Fransa’nın Vernon kentindeki bir tesiste gerçekleştirilmekte. Fakat bunlar devam ederken motorun üretimi Almanya’nın Ottobrunn şehrinde bir fabrikada başladı bile. Bu önümüzdeki üç yıl boyunca artırılarak devam ettirilmek isteniyor.
Ariane 6, bu projenin başlatıcı bir parçası olarak öngörülüyor. Ariane 5’in hem ağır yük kaldırıcı görevlerini hem de Fransız Guyanası Kourou’daki Avrupa uzay limanında çalışan Rus Soyuz roketinin, ortadan kaldırma misyonlarını üstlenecek.

A62 ve A64 VersiyonlarıAriane 6, roketin en güçlü versiyonu olacak

Ariane 6, küçük telekomünikasyon uydularından, yeni nesil uzay teleskoplarına kadar pek çok şeyde işlev üstlenecek. Bunu başarmak için, A62 ve A64 olmak üzere birkaç versiyonu da eklenecek. Her birinin sıvı yakıtlı (hidrojen ve oksijenli) Vinci üst kademesi ve Ariane 5’in mevcut Vulcain motorunun geliştirilmiş bir versiyonunu kullanan sıvı yakıtlı bir çekirdek kademesi olacak. Uydu yükünün ağırlığına ve yörüngede hatta Dünya’nın ötesine yerleştirilmesi gerektiği yere bağlı olarak iki veya dört katı yakıtlı güçlendiriciler eklenecek.
Bu güçlendiriciler şimdi İtalyan Avio grubu tarafından üretiliyor. İlk gövde tasarımı genel tasarımın doğruluğunu kanıtlamak amacıyla önümüzdeki birkaç gün içinde Kourou’ya atıl bir yakıt tozu ile doldurulacak. Denemelerin ardından bir değerlendirme yapılacak.

Avio’nun CEO’su Giulio Ranzo “Son derece hafif bir motor. Aynı zamanda performansı çok yüksek” dedi. “Launcher’ın genel rekabet gücüne ve model 62’den 64’e dönüştürme esnekliğine önemli katkıda bulunacak” dedi.Ariane 6, roketin en güçlü versiyonu olacak

Ariane 6 için de yeni bir dozajlayıcı serisi geliştirilmektedir. Dispenser yani dağıtıcılar, roketin yükselmesi sırasında uydu yükünü üst kademede tutan cihazlardır. Ancak sağ yörüngeye ulaştığında bırakılmasına izin verilir. Şu anda Ariane 6’nın, 14 metre ve 20 metre yüksekliğinde olmak üzere iki tane üretilmesi planlanmaktadır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...