Beyin yaşlanmasını yavaşlatmak üç adımda sizin elinizde!

Date:

Beyin yaşlanmasının yavaşlamasına yardımcı olacak üç yol

ABD uzmanları, egzersiz, kan basıncını kontrol etme ve bir takım beyin eğilimiyle birlikte yaşlılık dönemindeki zihinsel düşüşü ve Alzheimer riskinin azaltılabileceğini düşünüyor. Ulusal Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademileri tarafından yayımlanan bir raporda, beyin sağılığı için bu üç müdahaleyi desteklemek için “teşvik edici” deliller bulunmaktadır. NASEM raporunda, “müdahalelerin cesaretlendirici fakat yetersiz” delillerle desteklendiği üç sınıf müdahale sonucuna varmıştır. Bu müdahaleler şunlardır;

Beyin yaşlanmasının yavaşlamasına yardımcı olacak üç yol

  1. Bilişsel Eğitim : Akıl yürütmeyi ve problem çözmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, hafızayı ve işleme hızını arttırmayı amaçlayan programları içerir- yaşla ilgili bilişsel gerilemeyi geciktirmek ya da yavaşlatmak için. Bilgisayar tabanlı olabilir ya da olmayabilir de.
  2. Hipertansiyon hastaları için kan basıncı yönetimi : Özellikle orta yaşta- genellikle 35-65 yaş arası- ertelemeye ve yavai Alzheimer tipi demanslara.
  3. Artmış fiziksel aktivite : Yaşla ilgili bilişsel gerilemeyi geciktirmek ya da yavaşlatmak için.

[irp posts=”19744″ name=”Yapay iris, ışığa gerçek göz gibi tepki veriyor”]

Maree McCabe, Alzheimer’ın Avustralya yönetim kurulu başkanı, vasküler sağlık yönetiminin beyin sağlığı için kritik önem taşıdığını söyledi. McCabe; “Kalbimiz için en iyisini biliyoruz, beynimiz için de iyi ve sağlıklı bir vasküler sistem olması, vasküler demans riskini kesinlikle azaltır” demiştir. Egzersiz yapmak ve beynimizi aktif tutmak, yeni şeyleri öğrenmek ve eğlenceli aktivitelerle meşguliyet içerisinde olmak Alzheimer riskini ve erken bunama riskini ortadan kaldırır. Ve, Brain Matters’ın hazırladığı “Risk Azaltma Programı” içerisinde tüm bu uygulamalar yer almaktadır. McCabe, insanların bu basit yaşam tarzı önlemlerini uygulamaya geçirmek için beklememesi gerektiğini de belirtiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...