Rus bilgisayar korsanlarınca, İngiliz bakanların internette kullandıkları şifreler çalındı

Date:

Rus korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı!

Yine bir şifre çalınma haberi ile karşınızdayız! Times’ın yaptığı özel bir habere göre, aralarında bakanların, büyükelçilerin ve üst düzey polislerin de bulunduğu on binlerce İngiliz yetkilinin internette kullandıkları şifrelerin, Rus bilgisayar korsanlarınca çalındığı ve satıldığı iddia edildi. Times gazetesi, şifreleri çalışanların arasında, Eğitim bakanı Justine Greening ile İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakannnı Greg Clark’ında bulunduğunu açıkladı.

Times, İngiliz yetkililere ait şifrelerin Rus bilgisayar korsanlığı sitelerinde satıldığını ya da takasa edildiğini ve kısa süre sonrada ücretsiz olarak paylaşıldığını da yazdı. Gazetenin ele geçirdiği belgelere göre, verileri çalınanlar arasında; 1000 milletvekili ve parlemento çalışanı, 7 bin kadar polis ve 1000’den fazla Dışişleri Bakanlığı çalışanı bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı’nın İletişim Teknolojileri departmanının başkanı da bilgileri çalınan kişiler arasında bulunuyor.

Rus korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı!

[irp posts=”19789″ name=”Oppo A77’nin yeni bir versiyonu TENAA’dan sertifika alırken görüldü”]

Yetkililerin verileri, profesyonel iletişim ağı LinkedIn ve sosyal medya ağı MySpace başta olmak üzere, daha ufak çaplı sitelerin de dahil olduğu platformlardan çalınmış. Güvenlik uzmanları, korsanların ellerindeki verilerle hükümet hesaplarına girebileceği uyarısında bulundu. İngiltere’yi siber saldırılar karşısında korumakla görevli Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), hükümet birimlerine gerekli güvenlik rehberlerinin yeniden gönderileceğini açıkladı. Siber güvenlik uzmanları, özel hesaplarda kullanılan şifrelerde profesyonel hesaplarda kullanılan şifrelerin mutlaka farklı olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...