Bilgisayar güvenliğinizi ücretsiz oluşturabileceğiniz ipuçları

Date:

Bilgisayar ve internet güvenliğinizi önemseyin

Bilgisayarınızın güvenliğini sıkı tutmak için bu haberimizde bahsedeceğimiz ipuçlarını takip edin. Bu ilk uygulamanız ise, ipuçlarını bir güvenlik kontrol listesi olarak kullanın. Bilgisayar ve internet güvenliğinizi önemseyinBilgisayar ve internet güvenliğinizi önemseyin

Yama, yama, yama!
Bilgisayarınızı otomatik yazılım ve işletim sistemi güncelleştirmeleri için ayarlayın. Düzeltme yapılmamış bir makinenin sömürülebilecek yazılım açıklarının olması her zaman muhtemeldir.
Koruyucu yazılım kurun.
Sophos, Windows, Mac ve Linux için IS & T’nin yazılım ağından ücretsiz olarak indirilebilir. Yüklendiğinde, yazılım dosyalarınızı tarayacak ve virüs tanımlarınızı düzenli olarak güncelleyecek şekilde ayarlanmalıdır.
Güçlü şifreler seçin.
Güçlü şifreler, hatırlaması kolay ve görüntü itibariyle kısaltmalarla oluşturulmuş harf, rakam ve özel karakterlerin bir birleşimini oluşturur. Her önemli hesap için farklı bir şifre oluşturun ve şifreleri düzenli olarak değiştirin. LastPass tüm şifrelerinizi sizin yerinize yönetebilir – ve bu hizmeti size sunarken herhangi bir ücret ödemek zorunda olmazsınız!

Düzenli olarak YEDEKLE!

Düzenli ve doğru zamanlanmış yedeklemeler sizi beklenmedik durumlardan koruyabilir. Birkaç aylık yedek tutun ve gerekirse dosyaların alınabileceğinden emin olun. CrashPlan’ı indirin, yükleyin ve sisteminizi nasıl yedekleyeceğinizi öğrenin.
Makinenize erişimi kontrol edin.
Bilgisayarınızı güvensiz bir alana, özellikle de halka açık yerlerde gözetimsiz olarak bırakmayın. Buna Quickstations da dahildir. Makinenizin fiziksel güvenliği teknik güvenlik kadar önemlidir. İçindeki özel dosyalarınızın sizden başka kimsenin erişimine açık olmasını istemezsiniz.
E-postayı ve interneti güvenle kullanın.
İsteğinize bağlı olmayan e-postaları görmezden gelin, bilmediğiniz veya “gereksiz” gibi görünen kişilerden gelen e-postalardaki ekler, bağlantılar ve formlara dikkat edin. Freeware veya shareware sitelerden güvenilmeyen (genellikle ücretsiz) indirmelerden kaçının. Spam filtreleme hakkında daha fazla bilgi edinin.

Güvenli bağlantılar kullanın.

İnternete bağlandığınızda verileriniz geçiş halindeyken savunmasız olabilir. Eğer üniversitedeyseniz, kampüs dışındayken uzaktan bağlantı ve dosya aktarım seçeneklerini kullanın.
Hassas verileri koruyun.
Kimlik hırsızlığı riskini azaltın. Hassas veri dosyalarını sabit diskinizden güvenli bir şekilde kaldırın; bilgisayarınızı geri dönüştürürken veya yeniden tanımlarken de bu uygulama önerilir. Hassas dosyaları korumak için işletim sisteminizde bulunan şifreleme araçlarını kullanın.
Masaüstü güvenlik duvarlarını kullanın. Mac ve Windows bilgisayarlarda işletim sistemlerinin bir parçası olarak temel masaüstü güvenlik duvarları vardır. Düzgün kurulduğunda, bu güvenlik duvarları bilgisayar dosyalarınızın virüs tarafından taranmasını önler.
En önemlisi, haberdar olun. İşletim sistemleriniz için en son gelişmelere ayak uydurun. IS & T Security-FYI elektronik bültenine abone olun. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz güvenlik sistemine sahip olun.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...