Bilgisayar virüsü, Honda üretimini durdurdu!

Date:

WannaCry fidye yazılımı, Honda’ya da bulaştı

Japonya’daki Sayama adlı fabrikasında üretimi bir gün için durduran Honda Motor, yaptığı resmi açıklamada, Japonya, Kuzey Amerika, Avrupa başta olmak üzere birçok bölgedeki bilgisayar ağlarının virüsten etkilendiği belirtildi. Yapılan araştırmalar sonucunda ise, Japonya’da bulunan bir fabrikasındaki üretim bir günlüğüne geçici olarak durduruldu.

WannaCry fidye yazılımı, Honda'ya da bulaştı

Japon devi Honda Motor, yaptığı kontrollerde şirketin ağ altyapısının geçen ay tüm dünyadaki bilgisayar ağlarını vuran siber saldırıdan etkilendiğini söyledi. Herkesin de bildiği üzere, WannaCry ismindeki fidye yazılımı önce İngiliz hastanelerinin sistemlerine sızmış ve Mayıs ayında 150’den fazla ülkeyi ve 300 binden fazla bilgisayarı etkilemişti. Daha sonra çıkan söylentilere göre, bu virüsün Uzak Doğu ülkelerinden geldiği konuşuldu ancak, net olarak bir bilgiye ulaşılamamıştı. Honda, yapılan tetkikler sonrasında Tokyo’nun kuzeybatısında bulunan ve günde en az 1000 otomobil üreten Sayama fabrikasındaki faaliyetleri durdurdu. Fabrikada genel olarak, Accord Sedan, Odyssey Minivan ve çok amaçlı kompakt Step Wagon modelleri üretiliyordu.

Honda Motorun yaptığı diğer açıklamada ise, Sayama dışındaki diğer fabrikaların üretimiyle ilgili bir problem olmadığı belirtildi. WannaCry virüsü, daha önce de Renault ve Nissan gibi otomobil üreticilerini de etkilemişti. Ve, firmalar, Japonya, Britanya, Fransa, Romanya ve Hindistan’da bulunan fabrikalarındaki üretimi geçici olarak durdurmuştu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...