Bilimsel olarak kanıtlanmış 5 ilginç gerçeklik

Date:

Bilim, doğayla etkileşen her şeydir

Günümüzde sosyal medya ve internetin oldukça yoğun bir biçimde hayatımızda olması büyük bir bilgi kirliliğini getirdi. Hatta bu bilgi kirliliği içerisinde zaman zaman neye inanıp inanmayacağımıza da şaşırmış durumdayız. Bilim, doğayla etkileşen her şeydir. Sizleri biraz bu bilgi kirliliğinden uzaklaştırarak yaşamınızda belki de ilginizi çekebileceğinizi umduğumuz bir takım bilgiler paylaşacağız. Belki de daha önce karşılaşmadığınız bu birkaç örneğin bilimsel olarak kanıtlanmış olması sizi oldukça şaşırtacak. O zaman başlayalım:

1-Bitkilerin aralarında akrabalık ilişkileri vardır. Hafızaları olmamasına rağmen kendi türlerinden olan çiçekleri tanıyabilirler. Aynı zamanda toprağın altında köklerini birbirlerine birleştirerek birlikte daha hızlı ve güçlü büyüyebilirler. O nedenledir ki aynı familyaya ait bitkiler aynı toprağa ekildiklerinde ya da birinin kökü zarar gördüğünde birbirlerini tamamlarlar.saksı bitki ile ilgili görsel sonucu

2-Okyanusun en derin olduğu bölümü tam olarak 11.000 metredir. Buda üst üste 25 adet Empire State binasının dikilebileceği anlamına geliyor.

okyanus katmanları ile ilgili görsel sonucu
3-Soğuk bir şeyi hızla içtiğinizdeki oluşan his yalnızca fiziksel bir olay değil aynı zamanda kimyasaldır. Hatta tıpta “Beyin Donması”na, “Sphenopalatine ganglioneuralgia” adı verilmiştir. Yani gerçekten sinirler yoluyla taşınan his, beyinde ısı kaybına yol açarak belirli bir süre beyninizin donmasına yol açar.

hızlı su içmek ile ilgili görsel sonucu
4-Hayaller kurmak için gökyüzüne hepimiz bakıp uzun uzun bulutları incelemişizdir. Pek çok insan pamuğa benzettiği bulutlara dokunmak ister. Ancak pek pamuk olduklarını söyleyemeyeceğiz. Keza orta boylarda bir kümülüs bulutu yaklaşık olarak 80 yetişkin fil ağırlığındadır.bulut ile ilgili görsel sonucu
5-Fıstık ezmelerinizi yemeyin, saklayın. İlerde sizin için çok değerli olabilirler. Jeofizikçiler fıstık ezmesini aşırı yüksek basınçta pırlanta taşlarına çevirecek bir yöntem keşfettiler.

Elmas

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...