Binin üzerinde Intercontinental otelinde veri hırsızlığı

Date:

Kredi kartı bilgileri hedefte

Intercontinental Hotels Group (IHG), geçen yıl gerçekleşen bir veri ihlalinin sadece küçük bir kısım Holiday Inn otelini etkilediğini düşünüyordu fakat çok daha büyük bir kısmın etkilendiği ortaya çıktı. Web sitesinde yapmış olduğu açıklamada IHG, ön bürolarda kullanılan kredi kartı verilerine erişmek için tasarlanmış kötü amaçlı yazılım bulgularının çok daha fazla yerlerde bulunduğunu kabul etti. Belirli bir rakamdan bahsedilmedi ancak bağlantısını vermiş olduğu bir araçla hangi Holiday Inns, Crowne Plaza ve Holiday Inn otellerinin bu durumdan etkilendiklerini görebilirsiniz.

[irp posts=”13214″ name=”Hackerlar veri çalma işini bir adım öteye taşıdılar”]

Otel zincirlerinin araştırmasına göre bu yazılımın 29 Eylül ile 29 aralık 2016 arasında aktif olduğu belirlendi. Şirket, bu tasarımın, kartların manyetik şeridinden bilgi aşırmaya yönelik olması nedeniyle misafirlerin kredi kartlarının numaraları, son kullanma tarihleri ve doğrulama kodlarının çalınmış olabileceğine inanıyor. Bu yazılımın 29 aralıktan sonra aktif olduğuna dair bir işaret olmamasına rağmen IHG, Mart 2017’e kadar bunu yazar kasalarından kaldıramadı.

Firmanın verdiği etkilenen oteller aracında yalnızca Amerika ve Puerto Rico’da bulunan oteller yer alıyor. Fakat bir sözcünün USA Today’e verdiği bir demece göre firma henüz dünyanın diğer bölgelerinde bulunan işletmeleriyle ilgili soruşturma başlatmış değil. Anlaşılan o ki oteller zinciri ilerleyen zamanda diğer bölgelerde bulunan şubeleriyle ilgili olarak da yayınlamış olduğu araçta güncellemeler yapabilir. Geçen yıl IHG’nin mülklerinde kalanlar kredi kartı işlemlerini daha yakından takip etseler iyi olacak.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...