Bitcoin borsası Bitfinex DDoS saldırısına uğradı

Date:

Lansman sonrası bitcoin borsası Bitfinex DDoS saldırısına uğradı

Bu hafta başında dünyanın en büyük ABD doları tabanlı Bitcoin borsası Bitfinex DoS saldırısına uğradı. Halen DDoS saldırısı etkisini göstermeye devam ediyor, IOTA rezervleri kullanıcılar tarafından kullanılamaz durumda.

Destekçilerinin BlockChain’den üstün olduğuna inandığı IOTA Tokens ve crypto-currency tabanlı dağıtılmış hesaplama teknolojisi ile işleme başladığından bir gün sonra Salı günü Bitfinex borsası, sistemlerinin saldırı altında olduğunu Tweet atarak duyurdu.

Acaba iki olay arasında bir bağ varmı bilemiyoruz. Ancak hemen lansman sonrası bitcoin borsası Bitfinex DDoS saldırısına uğraması ilginc. IOTA için yüksek talebe bağlı olarak, bir rakibin veya girişimcinin borsayı hedeflemesi mükemmel bir zamanlama olurdu.

Dün itibariyle, sistemin halen çalışmadığı hakkında Bitfinex Tweet attı:

“IOTA para yatırma ve çekme şu anda bakım nedeniyle kullanılamaz. Yatırımlarınız güven altındadır.”

Kripto döviz alışverişi ve hissedar sahiplerine karşı DDoS saldırıları, aslında yeni değil, Rusya’da faaliyet gösteren BTC-e borsası, “şu anda” bir saldırıya maruz kaldığını tweet atarak duyurdu.

High-Tech Bridge’in CEO’su açıklama yaptı

Web güvenlik firması High-Tech Bridge’in CEO’su Kolochenko, Bitcoin ile ilgili şirketler üzerinde DDoS saldırılarının döviz kurunu etkilemek için haksız tüccarlar ve spekülatörlerin “bir girişimi” olabileceğini savundu.

“Şu anda, herhangi birinin yapabileceği bir DDoS saldırısı ile döviz kurunun manipüle edilebileceği bir dijital para birimine tek bir dolar harcamaktan istemem”

“Dağıtılmış merkezi olmaması, Bitcoin tarafından devralınan blok zincir (blockchain) teknolojisinin en büyük avantajlarından biridir. Bununla birlikte, aslında en büyük risk ve zorluklarından biridir. Birçok kişi Bitcoin’i gereksiz hükümet kontrolü, aşırı düzenleme ve bürokrasiden özgür olarak görüyor. Bununla birlikte, cüzdanları tehlikeye girdiğinde ve kripto paraları siber suçlular tarafından çalınca, genellikle adalet ve koruma talep ederek polis ve makhemelere baş vuruyor.” dedi.

Kolochenko daha fazla saldırı gelebileceğine karşı uyardı, gelecek saldırılarda söz konusu döviz kuru değil, yatırımcının cüzdanını boşaltmak olabileceğine değindi.

Bu hafta başında bitcoin borsası Bitfinex DDoS saldırısına uğraması ilk değil. Geçen yıl, Bitfinex büyük bir siber saldırıya uğramıştı ve yaklaşık 66 milyon dolarlık kripto paranın çalınması ile sonuçlanmıştı.

[irp posts=”17401″ name=”Bitcoin neden balon değil işte 4 sebep”]

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...