BMW’nin yeni dört turbo-şarjlı dizel wagonu

Date:

Maximum performans

M550d xDrive, BMW’nin performans dizel portfolyosunun zirve noktası.

Aracın 3.0 litrelik I6 motoru, yaklaşık 400 beygir güç ve bütün tekerleklerden çeker sistemi ile dört tekerin hepsine giden 760 newton metre şiddetinde torque açığa çıkarıyor.  Araç 4.6 saniyede 100 km/h’lik hıza ulaşıyor. Sedan versiyonu 4.4 saniyede biraz daha yüksek bir hızı yakalayabiliyor.

BMW M550d

Bu aracın en heyecan verici bölümü, motor teknolojisinde yatıyor. BMW halihazırda üçlü turboşarj I6 motoruna sahip. Fakat, olası her bir metrede azami performansı V8 moduna (daha fazla yakıt gerektiren motor tipi) girmeden sağlamak için yeni motoru üç değil, dört adet turbo-şarj barındırıyor.

Belirli sayıdaki silindiri besleyen her bir salyangoz dişli çarkı ile geleneksel bir turbo-şarj yapısı arz etmiyor. Eğer öyle olsaydı, her bir turbo 1.5 silindiri besleyecekti ki bunun da pek bir anlamı olmayacaktı. Fakat bunun yerine motor, iki adet yüksek basınçlı ve iki adet düşük basınçlı olmak üzere dört turbo-şarj kullanıyor.

Düşük devir ve yükte, sadece tek bir yüksek basınç turbo-şarjı dönüyor. Devir sayısı arttıkça, iki adet düşük basınç ünitesi, ilk yüksek basınç turbosuna yardımcı olmak üzere devreye giriyor. Motorun hızı artmaya devam ettikçe son turbo-şarj devreye giriyor ve dördü de yanma çemberine basınçlı hava temin ediyorlar.

Tabii BMW’nin M ürünlerinden biri olunca (her ne kadar M3 ya da M5 gibi tam olarak M modeli gibi donatılmamış olsa da) diğer bir çok performans faktörlerini de bünyesine katıyor.

Araç düşük süspansiyon, büyük tekerlek ve deri ve Alcantara süetiyle sarmalanmış iç alan gibi birkaç farklı seçeneğe de sahip.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...