Samsung sürücülerin telefona bakmadan cevap vermelerini sağlayacak

Date:

Sürücü dikkati

Hadi, dürüst olalım; bir çoklarımız sürüş esnasında telefonlarımızı kullanıyoruz. Bu ciddi bir sorun ve tehlikeli, fakat yine de yapmaya devam ediyoruz. Samsung da bu gerçeği biliyor ve bu sorunun çözümüne yardımcı olmak için zekice isimlendirilmiş ‘Trafikte Yanıt’ uygulamasını kullanıma koyuyor. Şu an itibariyle deneme (beta) modunda olan uygulamanın amacı, siz direksiyon başında iken gelen mesajlara cevap vermenize imkan sağlarken, aynı zamanda sizi güvende tutmak.

‘Trafikte Yanıt’ uygulaması, siz arabada (ya da bisiklet sürerken) iken tespit yapmak için telefonunuzun sensörlerini kullanacak. Daha sonra da aramalara ve mesajlara otomatik cevaplar gönderecek. Üç seçenek arasından tercih yaparak mesajınızı gönderebilirsiniz: varsayılan mesaj ‘Araçtayım, dolayısı ile şu anda cevap veremem’. Diğer yanıt mesajı ‘eğlenceli, animasyonlu’ bir cevap. Son olarak ise kendinize ait bir yanıt hazırlayabilirsiniz.

Otomobil üreticisi Mitsubishi ve kablosuz üreticisi Sprint (2011 civarında) de soruna çözümler getirmişlerdi. Apple’ da bir süre önce ‘şablon yanıtlar’ özelliğini getirmişti. Fakat hepsi de telefona bakmanızı gerektiriyor.

Samsung’un dikkat dağılımına karşı uygulamasının son versiyonu, Google Play Store’da Mayıs ortasına doğru hazır olacak gibi. Umarız sürüş esnasında mesajlaşmadan kaynaklanan daha çok kazaya engel olur.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...