Pinterest’in tüm zamanların en etkileyici butonu

Date:

Anlık düşünceler butonu

Bu, uzun zamandır görülen en iyi sosyal uygulama özelliği. Twitter bunu kopyalamalı. Instagram da öyle. Muhtemelen Facebook çoktan kopyalamaya başlamıştır (Snap’i kopyaladığına göre…). Söz konusu olan şey, Pinterest’teki ‘Anlık Düşünceler’ butonu. Bu özellik Şubat ayından itibaren test edilmeye başlanmıştı fakat yavaş yavaş daha fazla kişinin kullanımına sokuluyor. Tıkladığım andan itibaren mevzuya takılı kaldım.

Temelde ‘Bunun gibi olan diğer şeyleri göster’ butonu bu, fakat ayrı bir sekmede belirmiyor; akışın içerisinde canlı olarak bulunuyor. Pinterest’in ana ekranında her resmin üzerinde görünüyor. Bir gönderiye tıkladığınız zaman aniden hemen aşağısında yer alan benzer içeriğe sahip yarım düzine şeyleri karşınıza çıkarıyor.

Pinterest 'Daha Fazla Göster' butonu

Bildirim beslemenizde an itibariyle bir makarna tarifi, bir çift ayakkabı, bir miktar ev dekoru ve sanatsal&zanaatsal çalışmalar yer alıyor olabilir. Makarnanın üzerindeki çember butona tıkladığınızda altı adet daha fazla makarna gönderi slaytı görüntüye girecektir. Tekrar tıkladığınızda altısı daha karışık halde görünüme girecek. Her bir dokunuşta benzer içeriğe sahip diğer bir set devreye giriyor.

Fakat asıl zekice bölümü şurası: gönderi beslemenizin geri kalan bölümü hala sizin için beklemektedir. En çok ilgi duyduğunuz içeriğe benzer içeriğe doğru gittiğinizde yine farklı bir gönderi karmasını göreceksiniz. Geri butonuna basmaya, farklı sekmelerde gezinmeye, ya da bazı kalıcı ayarları değiştirmemeyi aklınızda bulundurmaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Birkaç parmak dokunuşundan sonra eski beslemenize geri dönüyorsunuz. Sırf daha fazla makarna seçeneği görmek istediniz diye sadece şehriyelere dikkat kesilmek zorunda değilsiniz artık.

Sonuç; tekil, sonsuz, algoritmik olarak düzenlenmiş aşık olduğumuz bir besleme stilinde gezinirken edinilen benzeri görülmemiş bir seçim ve beceri seviyesi olarak ortaya çıkıyor. Kişiselleştirme alanında ‘Unuttuysanız’ uygulamasından sonraki gelişme bu. Bu buton hengame içinde kaybolmadan bir başlığa daha derinden dalmanın hafif ve gerçek zamanlı yolu.

Tüm uygulamalar bu butonu kullanmalı.

Pinterest’teki ‘Anlık Düşünceler’ butonu Pinterest Anlık Düşünceler

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...