Instagram’daki bu sorun aylardır gideril(e)miyor

Date:

Firmanın vizyonuna darbe 

Bir çok Instagram kullanıcısı bir süredir hesaplarını geçici olarak devre dışı bırakamadıklarının (donduramadıklarının) farketti. Bu özellik Facebook’ta olduğu gibi sosyal ağdan bir süreliğine uzak durmanıza olanak sağlamakla birlikte, hesabınızı tamamiyle kapatmanıza da izin vermiyor. Söz konusu sorun geçtiğimiz Şubat ayında kullanıcılar arasında tespit edilmiş, Reddit, Quora ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında bir dizi şikayetlere konu olmuştu.

Instagram’ın kendi ‘Yardım’ belgesinin açıkladığına göre hesap dondurma özelliği geçici olarak profilinizi, resimlerinizi, yorumlarınızı ve beğenilerinizi siz tekrar hesabınıza giriş yapana kadar gizliyor. Bu seçenek sadece mobil ya da PC tarayıcılarından giriş yaptığınız zaman aktive edilebiliyor. Yani, bu ayara Instagram’ın yerel mobil uygulamasından erişemiyorsunuz.

Bir çok kişi bu tip özellikleri kısa süreli sosyal medya molaları verdiklerinde kullanıyorlar. Dondurulmuş bir hesap sizi uygulamanın sizi baştan çıkararak çalıştırmanıza neden olmasından ya da vaktinizi zaman akışında harcamanızdan uzak tutabilir.

Instagram’da profil bölümünde hesap dondurma seçeneği

Bir çok şikayetçiye göre Instagram’ın bu özelliği bir süredir çalışmıyor ve teknik destek kanallarından da herhangi bir yardım alamıyorlar.

‘Profili Düzenle’ bölümünden bu özelliğe tıklamaya çalıştıklarında Instagram’ın anasayfasındaki zaman akışına yönlendirildiklerini, fakat hesaplarının faal olarak kaldığını söyleyen kullanıcılar, bu işlemi farklı bir tarayıcıda da denediklerini fakat sorunu gideremediklerini belirttiler.

Kullanıcılar Instagram’ın destek e-postasının işe yaramadığını, otomatik yanıt sistemi ile verilen bir cevapta uygulama ile ilgili sorunu bildirmelerinin istendiğini söylediler. Bazıları da Instagram’a Facebook mesajları ya da Tweetlerle ulaşmayı denediler fakat firma bu şikayetlere de tepki vermedi.

Bu, Instagram desteğiyle ilgili daha geniş çapta bir soruna işaret ediyor: Kullanıcılar hesapları hacklendiğinde, rahatsız edici mesajlar aldıklarında, ya da kullanım ihlalleri sebebiyle hesapları kapatıldığında yardım alma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Instagram’ın ‘Yardım Merkezi’ de bu konularda pek yardımcı olmuyor.

Instagram Yardım Sayfası

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...