Çay, kahve, tatlı güzelde, dişler ne durumda?

Date:

Kaliteli diş fırçalama nasıl gerçekleştirilir?

Araştırma sonuçları gösteriyor ki diş ve diş eti sağlığı vücudumuzda oldukça önemli bir sağlık göstergesini oluşturuyor. Öyle ki bir diş çürüğüne ilerleyen zamanlarda gerektiği gibi müdahalede bulunulmazsa bu çürük kalp damarlarına ilerleyerek tıkanmalara yok açabiliyor. Diş eti rahatsızlığı yaşayan bir kişi ağız kokusu yaşayabiliyor ve devamında üretilen asit midesinde reflü ya da gastrit meydana getirebiliyor. Ya da bir başka şekliyle hamile bir kadının karnındaki bebek, ihtiyaç duyduğu için annenin dişindeki kalsiyumdan faydalanabiliyor. Yani ağız ve diş sağlığımız aslında oldukça önem vermemiz gereken bir noktada. Ancak yeterince ilgi göstermiyor ve üstünkörü fırçalamakla yetiniyoruz. Peki. Kaliteli diş fırçalama nasıl gerçekleştirilir?Kaliteli diş fırçalama nasıl gerçekleştirilir?

Manuel fırça mı Şarjlı fırça mı?

Günümüzde oldukça farklı ve işlevsel olarak güçlendirilmiş diş macunu ve fırçaları bulunmakta. Özellikle (pek çok farklı eleştiriye rağmen) şarjlı diş fırçaları hem zaman hem sağlıksız dişlere karşı savaş açıyor. Elektrikli diş fırçaları manuel olanlara nazaran biraz daha pahalı olsa da kesinlikle manuel fırçalardan çok daha iyi bir ağız hijyeni sağlıyor. Fiyatları konusunda şöyle bir kıyaslama yapabiliriz. Bir manuel diş fırçasına verdiğiniz ortalama 7-8 T’ye karşılık şarjlı fırçalar; başlığı, adaptörü ve mekanizması ile birlikte 55-60 TL’den satışta bulunuyor. Şarjlı diş fırçalarıyla hem yumuşak hem sert diş temizliğini dilediğinizce yapabilirsiniz. Ayrıca zaman sensörü sayesinde ne kadar süre kullanacağınızı da hesaplayabilirsiniz. İlaveten değişen başlıkları sayesinde her 3 ya da 4 ayda bir fırçalarınızın başlıklarını değiştirebilirsiniz. Değişen ihtiyaçlarınıza göre farklı bir başlık satın alabilirsiniz. Dişlerinizin hassas olduğu bir dönemde farklı, çocuklarınızın kullanacağı zaman farklı başlık kullanabilirsiniz.Kaliteli diş fırçalama nasıl gerçekleştirilir?

Son dönemlerde diş hekimlerinin özellikle tartar ve leke problemi yaşayan hastalara önerdiği de bu cihazlardır. 10.000 dönüş hızlarıyla lekeyi resmen söküp atıyor. Tartar problemine ise düzenli kullanımda son verdiği biliniyor. Normal diş fırçalarına göre çok daha derin temizlik yapmaları şarjlı diş fırçalarını cazip kılıyor. Ayrıca pil ile kullanılanları da mevcut. Babalar günü ve hafta sonunun aynı döneme gelmesi de fiyatlarını bir süre daha indirimde tutacak gibi görünüyor. Sizde en yakın mağazaya uğrayıp bir göz atsanız fena olmaz. Bizlerle deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Sağlıklı günler…

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...