Çikolata devi Mars’a ölümcül bakteri şoku

Date:

Mars, İngiltere ve İrlanda’daki ürünleri için geri çağrı yaptı

ABD’li çikolata devi Mars’ın ürünlerinde ölümcül salmonella bakterisi bulundu. Salmonella, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan bir grup bakterinin adıdır. Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden olur. Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Mars, İngiltere ve İrlanda’daki ürünleri için geri çağrı yaptı

Salmonella bakterisinin saptanması üzerine, ABD’li çikolata üreticisi Mars Incorporated, İngiltere ve İrlanda’da Galaxy’nin Teaser bars, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememesi konusunda uyardı. Bunun yanı sıra şirket, “Tüketiciler, ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli” açıklamasında bulundu. Yetkililer, bu ürünlerin ne kadar zamandır raflarda yerini aldığını da açıklayamayacaklarını belirtti.

Mars, birkaç ay önce de “tedbir” nedeniyle 55 ülkede satılan bazı ürünlerini geri çağırmıştı. Mars ise bir diğer açıklamasında, “Bu ürünlerden hiçbirisinin Türkiye’de dağıtımı veya satışı yoktur. Geri çağırma, İngiltere ve İrlanda’daki ürün ile sınırlıdır. Türkiye’deki tüm ürünlerimizin yüksek kalite ve gıda güvenliği standartlarımıza uygun olduğunu özellikler belirtmek isteriz” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...