Dell yeni hepsi bir arada modeli ile, VR’a hazır ve nazır durumda

Date:

Minimalist fiyat politikası, maksimum performans hedefi

Bekleyen derviş, muradına erermiş. Özellikle de beklediği şey, VR uygulamalara bütünüyle hazır, hepsi bir arada bir sistem olursa. Bu felsefeden hareketle Dell, bu tip bir makineyi Inspiron 27 7000 formunda meydana getirmiş. Makine, beher pixel’i Oculus Rift ya da HTC Vive’a aktarmak için gereken bilimum portlara sahip. Temel seviye model, AMD Radeon RX560 işlemci ve 4GB RAM barındırıyor bünyesinde. Fakat eğer beklentiniz VR’a dalma yönünde ise, daha yüksek model işlemci olan RAX580’de karar kılmak, en iyisi. 7000, XPS serisinden tasarım ip uçları devşirmiş, hoş görünümlü bir makine. Ki beraberinde ince bir çerçevenin çevrelediği 27-inch IPS ekran da yer alıyor. Sanal dünyaya tırnaklarınızı geçirmek ve masa üstünüzü düzenli tutmak istiyorsanız, bu makineye bakmaya değeceği kanaatindeyiz.

Diğer bir ‘hepsi bir arada’ model ise Inspiron 24 5000

Firma, benzer olarak daha ucuza mal edilecek diğer bir ‘hepsi bir arada’ model olan Inspiron 24 5000 modelini de çıkarıyor. Bu model de diğeriyle benzer tasarımı, daha küçük bir gövdede taşıyor. Edinmeyi tercih etmeniz halinde, bir kaide üzerinde duran 23.8-inch IPS ekranı temaşa ediyor olacaksınız. Lakin, biraz daha fazla ödeme yapmayı göze alırsanız ekranı, stüdyo benzeri ortamlarda kullanılacak, dokunmatik özelliğe sahip, ‘çevrilebilir’ bir ekrana dönüştürebilirsiniz. Her zaman olduğu gibi işlemci, RAM ve sabit diski değiştirmenize olanak tanıyan bir ton siparişe göre konfigürasyon seçeneği mevcut olmakla birlikte, ekran kartını değiştiremiyorsunuz. Mevcut tek seçenek, 4GB RAM Radeon RX560. Fakat tekrar belirtmek gerekirse, bu makineyi hardcore seviyede oyun oynamak için almayacaksınız. Daha büyük mikyastaki kardeşine oranla 24 5000 de bugün itibariyle, 700$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Inspiron Masaüstü Oyun Bilgisayarı

Özet olarak Dell’in yeni makinelerinin üçü, Dell’in kendi ürünü olan Alienware serisinin fiyatlarını kıran ve hayran kitlesine hitap eden Inspiron Gaming Desktop’ın ta kendisi. 600$’lık başlangıç fiyatı ve AMD donanımına yaptığı vurgu ile oyun dünyasına giriş yapacak zat-ı muhterem(e)ler için oldukça ucuz bir seçenek. Üç Radeon karttan birini, mevcut dual ekran kartı girişlerinden birine (ya da ikisine birden) kaktırmak için kullanabilirsiniz. Ama yok benim cüzdan şişkindir, bana mısın demez diyorsanız, üst seviye ayarda 6GB RAM NVIDIA GeForce GTX 1060 model ekran kartını da tercih edebilirsiniz. Görüntü bazında kullanıcıların tercih edebilecekleri, ‘Polar Blue Internal LED’ ışıklandırma seçeneği de var ki, makinenin ayrık gövde dizaynının daha bir ‘fütüristik’ görünmesini sağlamaya yetiyor da, artıyor bile.

Makinenin Mayıs ayı sonrasındaki zaman dilimi içerisinde ne vakit peyda olacağı hususunda yapılmış bir bildirim an itibariyle mevcut olmamakla birlikte, kısa süre içerisinde boy göstereceği ihtimalinin yüksek olduğu kanaatini taşıdığımızı belirtmek isteriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...