Nihayet Android’in mucidi Rubin’in tacizleri son buldu

Date:

Tasarım üstünlüğü

Adroid’in yapımcısı Andy Rubin, aylar süren spekülasyon ve tacizlerden sonra, nihayet firmasının ilk akıllı telefonu olan Essential modelini açığa çıkardı.

Nitekim cihaz, beklendiği gibi en yüksek seviye özelliklere ve sofistike endüstriyel tasarıma sahip. Tasarımın merkezini, telefonun üstüne kadar uzanan, sadece ön yüzde yer alan kamerayı içine almayan, uçtan uca büyüklükteki ekran oluşturuyor. Firmanın bir çok alüminyum telefonu dayanıklılık bağlamında gölgede bırakacağını iddia ettiği titanyum ve seramik, telefonun aksam yapım maddelerini oluşturuyorlar.  Görünürde belirgin herhangi bir logo ya da marka taşımayan cihaz, pürüzsüz bir görüntü oluşturuyor.

İç bölümde ise tipik amiral gemisi Android bileşenleri mevcut: Bir adet Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4GB RAM, 3040mAh batarya ve 128GB dahili hafıza. Daha da ilginci arka yüzde yer alan ve Esssential yapımı aksesuarların takılmaları için kullanılacak olan iki adet delik. En heyecan verici tarafı ise 3840×1920 ebatlarında küresel UHD resmi 30 fps’de çekme kapasitesine sahip 360 dereceli küçük kamera. Tercihi halinde, normal uzatma kablosuna ek olarak şarj kutusu da temin edilebilecek. Genel konsept Moto Z serisine modüler özelleştirme getiren Motorola’nın Moto Mod modeliyle benzerlik arz ediyor.

Essential Phone’un dahili kamerası da ümit vaat eder cinste. Rubin’in firması Huawei’nin P9 ve P10 modellerine benzer bir dual-kamera düzeneğini tercih etmiş. Kamerada aynı zamanda monokrom resimlendirmeyi sağlayan bir adet de sensör mevcut. Tek başına siyah-beyaz resimler için kullanılabilecek olan kamera, aynı zamanda renk sensörü ile birlikte arttırılmış derinlik ve düşük ışık performansını sağlamak için de kullanılabilir. Diğer yandan ön yüzde yer alan kamera ise 8-megapixel, 4K video çekme kapasitesine sahip.

Essential Ana Ekran

Essential, cihazın, Android Nougat 7.1.1 işletim sistemi üzerinde çalışacak olmasının haricinde yazılım bazında herhangi bir detay vermedi. Ekran görüntüleri temiz, düzenli bir yazılım dağılımı olduğunu gösteriyor. Fakat tabii uygulama çekmecesinde gereksiz şeyler var mı, bilemiyoruz. Bildiğimiz şey şu ki telefon, Ambient OS olarak adlandırılan platform üzerinde çalışan akıllı ev cihazı ‘Home’ ile uyumlu olarak çalışmak üzere tasarlanmış. Büyük, dairesel ekranı ve hoparlörü olan Home, müzik dinlemek, online bilgi taramak, alarm kurmak ve diğer Echo tipi asistanlardan ve donanımlardan bekleyebileceğimiz her şeye sahip.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...