Dijital yaşamımızdaki absürtlük Apple’ın kıyamet videosunda

Date:

Herhangi bir geliştirici konferansına katıldığınızda, güneşli bir günde teknolojiyle iç içe geçmiş mutlu gençlerin bir videosuyla giriş yapıldığını görürsünüz.

Apple bu tarzın öncülerinden biridir. Ancak son gerçekleştirilen 2017 Dünya Geliştiricileri Konferansı’nın açılış videosu biraz farklıydı. Tüm dünyadaki iPhone’lar ve iPad’lerdeki bütün uygulamaların bozulması ve varlığının son bulması sonucunda bir kâbus senaryosu tasvir ediliyor.

Sesini duyuramayan bir pizza sever, teknoloji olmadığı için yüzlerini tıbbi yollarla değiştiren çift, özçekimini herkese göstermek için kâğıda basıp dağıtmaya çalışan kız, navigasyon olmadığı için trafikte oluşan kargaşa teknolojinin ne kadar dünyamıza girdiğini gösteriyor. Ayrıca sanal marketler eski gerçek pazarlara dönüştürülmüş. Bütün bunlar sunucuların fişini bilmeden çeken bir genç ile başlıyor.

Apple’ın geliştiricilere verdiği mesaj: “Dünya iOS cihazlar için yapılan uygulamalara güveniyor, bu nedenle onları daha iyi yapmaya devam edelim.” mesajıdır. Tabi bu mesajın yanında sanki vermek istediği başka bir mesaj da var: “Apple giderse sistem çöker.”

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...