Dil öğrenmek istiyorsunuz ama zamanınız mı yok?

Date:

Herkese göre zor olan dil eğitimi için kendiniz neler yapabilirsiniz?

O hayalini kurduğunuz üniversiteye başvuracaksınız ama yeterli seviyede dil bilmiyorsunuz değil mi? Ya da yurt dışına çıkmak ve daha önce görmediğiniz yerleri görmek, yeni insanlar tanımak istiyorsunuz. Ancak en azından gittiğiniz yerlerde kendinizi ifade edebilmek, temel düzeyde de iletişim kurabilmek oldukça önemli. Bunun ötesinde farklı ülkelerin kültürlerini öğrenebilmek, yeni deneyimler elde etmek ve eğitim almak için daha üst düzey yabancı dil bilmek gerekiyor. Herkese göre zor olan dil eğitimi için kendiniz neler yapabilirsiniz?

Bizden size küçük tavsiyeler:Herkese göre zor olan dil eğitimi için kendiniz neler yapabilirsiniz?

1.Önceliklerinizi doğru bir şekilde belirleyin
Herkes bir yabancı dili üst düzey bilmek zorunda değildir. Amaçlarınız doğrultusunda size yetecek seviyeyi doğru tespit etmelisiniz. Örneğin, seyahat edecek ve başka ülkeler görecekseniz turizm ve iletişime yönelik kelimeleri içeren bir çalışma yöntemi izleyebilirsiniz. Ya da yurt dışında eğitim görecekseniz bir yabancı dil kursuna yönelebilir, konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

2.Kendinize güvenin
Bu yalnızca yabancı bir dili öğrenmede değil, her türlü kararı verirken almamız gereken bir düstur. Dil öğrenmek oldukça zorlu bir süreçtir. Çünkü beynin her iki tarafı da sözlü ve yazılı olarak algıları açar ve dikkat kesilmek zaman zaman zorlaşabilir. Konsantrasyon seviyesi azalabilir. Çünkü adı üstünde yabancı. Kendinize, kültürünüze, yaşam tarzınıza yabancı bir dil. Unutmayın dil yaşayan bir varlıktır ve yalnızca ağızdan çıkan bir oldu değildir. Kararlı olursanız öğrenme sürecindeki dirayetiniz ve başarınız daha yüksek olacaktır.

3.Hoşunuza giden siteleri kaydedin
Teknoloji devrinde yaşıyoruz malum ve pek çok yabancı dil öğreten, faydalı bilgiler paylaşan web sitesi var. Her gün normalde yaptığınızdan daha az internette gezinin ve o sürede yabancı dil eğitimine katkı sağlayan sitelerde zaman geçirin. Öğrenmeyi dilediğiniz yabancı dile ait resmi ya da resmi olmayan sayfaları takip edebilir ve böylece o kültürde dilin nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

4.Pes etmeyi aklınızdan çıkarın
Evet kolay olmayacak. Ama kendisini en iyi tanıyan kişi yine kişinin kendisidir. Yani dememiz o ki kendinizi stresli surumlarda nasıl motive edeceğinize dair muhteşem fikir yine sizden gelecek. Odaklanın ve çalışmanız esnasında sizi pes ettirecek her türlü düşünceden uzaklaştırın. Unutmayın. Kendinizi motive ederseniz başaracaksınız.

5.Grammer değil pratiğe odaklanın
Herkesin bir dili öğrenirken şüphesi en sevmediği şey grammer yani o dile ait dil bilgisi kurallarıdır. Yeni bir dilin kelimelerini ve kültürünü öğrenmenin zorluğu yetmez bir de o dilin kurallarını dayatırlar bize. Uzmanların önerisi şu ki, bir dil öğrenmeye kurallarından değil eğlenceli kısımlarından başlayın. Mutlaka tanışma diyaloglarını öğrenin ve arkadaşlarınızla eğlenceli hale getirin. Grammer, kelime bilginizi geliştirdikten sonraki adım olsun.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...